- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hersonska oblast: Planirana obnova Kahovske hidroelektrane

© AP Photo / Ukrainian Presidential Office via APVoda prolazi kroz razrušenu branu Kahovske hidroelektrane
Voda prolazi kroz razrušenu branu Kahovske hidroelektrane - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
Pratite nas
Rusija će obnoviti Kahovsku hidroelektranu, radovi su već u toku, izjavio je za Sputnjik vršilac dužnosti gubernatora Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

„Mislim da, bez obzira koliko je novca potrebno (za obnovu Kahovske HE), ovo je ekonomski svrsishodan projekat i isplatiće se. Stoga ovde nije stvar u sredstvima, već u želji i svrsishodnosti. Takve namere postoje, a planovi se već projektuju“, rekao je Saldo.

Ranije je potpredsednik ruske vlade Marat Husnulin saopštio da je potrebno obnoviti Kahovsku hidroelektranu, od koje zavisi vodosnabdevanje Krima, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti.
Ukrajinske snage su tokom noći 6. juna izvršile seriju napada na Kahovsku hidroelektranu, uništivši njen gornji deo. Uništenje je dovelo do neregulisanog ispuštanja vode iz Kahovskog rezervoara i plavljenja priobalnih područja Hersonske oblasti nizvodno od Dnjepra. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je uništavanje hidroelektrane varvarski čin kijevskog režima i napomenuo da je ono dovelo do ekološke i humanitarne katastrofe velikih razmera.
Voda teče kroz uništenu branu Kahovske hidroelektrane - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
RUSIJA
Putin: Za tragediju na Kahovskoj hidroelektrani kriva ukrajinska strana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala