- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sudar pet kamiona u Nemačkoj: Odjekivale eksplozije, buknuo požar, dve osobe poginule /video/

© Foto : Snimak sa ekrana/ Jutjub/ BILD Eksplozije nakon sudara na auto-putu u Nemačkoj
Eksplozije nakon sudara na auto-putu u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Pratite nas
Dve osobe su poginule u utorak u stravičnom sudaru kamiona na auto-putu u Nemačkoj u blizini grada Magdeburg. U sudaru je učestvovalo pet kamiona, uključujući i jednog za prevoz opasnog tereta.
Kako piše Bild, vozač kamiona koji je prevozio opasnu robu udario je u tri kamiona, a onda se peti kamion natovaren kontejnerima pod visokim pritiskom napunjenim azot-oksidom zakucao u njih.
Nakon udesa usledila je lančana reakcija, od sudara su se kamioni zapalili, a plamen se proširio na tovar opasne robe. Boce sa gasom koje su bile natovarene na jedan od kamiona eksplodirale su nekoliko puta. Crni dim se dizao u nebo, a vozači su bežali sa mesta nesreće.

„Nekoliko vozila koja su se približivala mestu nesreće oštećena su od letećih krhotina. Sudar je rezultirao brzim razvojem požara i širenjem plamena“, rekla je portparol policije.

U početku je bilo teško proceniti stepen nesreće. Portparol policije Trejsi Bertram govorila je o zbunjujućoj situaciji, jer je dugo bilo nejasno koliko je vozila u pitanju pošto policija nije mogla da izađe na mesto nesreće.
Tek u toku noći, 20 sati nakon nesreće, Hitne službe su mogle da izađu na mesto nesreće i započnu spasilačke radnje. Rizik od daljih eksplozija bio je prevelik.
Vatrogasci su morali da izvlače dva tela iz olupina. Kako je saopštila policija, u pitanju su dva vozača kamiona. Identitet još nije potvrđen. Drugi vozač (54) zadobio je lakše povrede i Hitna pomoć ga je zbrinula.
„Uviđaj na mestu nesreće još nije završen, ali ne očekujemo da će biti još poginulih. Druge osobe nisu povređene“, rekla je portparol policije Dorin Ginter.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala