- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srbijo, vreme je za osvetu starom dužniku!

© Foto : FIBASrbija i Južni Sudan
Srbija i Južni Sudan - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Pratite nas
Srbija će posle demoliranja Južnog Sudana (115:83) naredni meč na Mundobasketu igrati u petak protiv Italije, dok je za nedelju zakazan dvoboj sa Dominikanskom Republikom. Orlovi su kao prvi iz Grupe B odleteli u noformiranu grupu I, u koju su Azuri stigli kao drugi iz A grupe.
I – vreme je za naplatu duga, starim dužnicima!
Pobedili su izabranici Đanmarka Poceka Srbiju u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2021. godine. Eliminisali su Orlove i sa Evrobasketa prošle godine u osmini finala, kao i ove na Akropolis kupu.
Jasno je da je kucnuo čas za naplatu duga, pre svega da bi se izbegli Amerikanci u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.
Prvi u novoformiranoj grupi će po svemu sudeći izbeći SAD na startu nokaut faze, a tamo bi drugoplasirana selekcija trebalo da bude Litvanija.
Sudeći prema prikazanoj igri u dosadašnjem toku Mundobasketa na Filipinima, Indoneziji i Japanu, trebalo bi da konačno padne i noćna mora zvana Italija.
Raduje igra Orlova. Nikola Jović je pokazao da mu je selektor Pešić opravdano ukazao poverenje. Odigrao je ko mator 20-godišnji član Majamija. Ubacio je 25 poena, fascinantno je to da je bio bez promašaja iz igre. Raduje i osmeh na licu kapitena Bogdana Bogdanovića koji je ubacio šest trojki, a zaustavio se na 23 poena. Razigran je i prvi plej Srbije - Stefan Jović, koji je „hranio“ loptama Milutinova, Jovića i Bogdanovića.
Prema svemu prikazanom u dosadašnjem toku turnira, plus kada se doda u obzir da je Srbija izvukla pouke iz prethodnih poraza u mečevima sa Italijom, ekipa koju vodi Đanmarko Poceko, mogla bi i morala konačno da padne!
Standings provided by Sofascore
Srbija i Južni Sudan - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Mundobasket 2023
Jovići bez greške, Bogdan pronašao svoj „snajper“ – Srbija stotkom završila prvu fazu Mundobasketa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala