- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu posetio fabriku za proizvodnju radarskih sistema

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije izvršio je u Tulskoj oblasti inspekciju proizvodnih pogona fabrike, koje ulazi u sastav koncerna „Almaz Antej“ i proizvodi savremene radarske sisteme.
Danas je tokom specijalne vojne operacije najvažnija uloga protivbaterijske borbe i obezbeđivanje grupe ruskih snaga svim što je potrebno za njeno vođenje, rekao je Šojgu posle posete.
„To su artiljerijski izviđački sistemi u kombinaciji sa naoružanjem koje nam je danas potrebno za efikasno vođenje protivbaterijske borbe“, dodao je ministar.
Šojgu je tokom posete od rukovodstva koncerna tražio da organizuje 24-časovni rad preduzeća.
Takođe je postavio zadatak da se poveća proizvodnja i remont sredstava za radarsku detekciju koja se koristi u interesu izvođenja specijalne vojne operacije.
Generalni direktor preduzeća Jan Novikov informisao je ministra da je zbog rekonstrukcije i ponovnog tehničkog opremanja sprovedenih u protekle dve godine značajno povećan potencijalni proizvodni kapacitet u celoj paleti proizvoda. On je dodao da je povećan i tempo proizvodnje i isporuka savremenih sredstava za protivbaterijsku borbu jedinicama Oružanih snaga Rusije koje izvršavaju zadatke u zoni specijalne vojne operacije.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala