- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Oboreno više dronova iznad Rusije i uništeni brzi čamci u Crnom moru

© Gubernator Pskova Mihail Vedernikov / Uđi u bazu fotografijaPosledice napada dronom u Pskovu
Posledice napada dronom u Pskovu - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je noću osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte u Ruskoj Federaciji.

„30. avgusta, oko 02:00 po moskovskom vremenu, osujećen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotne letelice tipa aviona na objekte na teritoriji Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju.

Tri ukrajinske bespilotne letelice su oborene iznad teritorije Brjanske oblasti, jedna iznad teritorije Orlovske i Rjazanjske oblasti.
Pored toga, avion Crnomorske flote uništio je u Crnom moru četiri vojna čamca sa desantom Oružanih snaga Ukrajineu kojima se nalazilo oko 50 ljudi.
„30. avgusta, oko 00.00 časova po moskovskom vremenu, avion pomorske avijacije Crnomorske flote u Crnom moru je uništio četiri brza vojna čamca sa desantnim grupama ukrajinskih snaga za specijalne operacije sa oko 50 ljudi“, ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.
Nešto ranije, gubernator Pskovske oblasti Mihail Vedernikov saopštio je da je ruska vojska odbija napad dronovima na aerodrom u Pskovu.
"Ministarstvo odbrane odbija napade dronovima na Pskovskom aerodromu. Od početka incidenta lično se nalazim na licu mesta. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava", napisao je on na svom Telegram kanalu.
I gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev se oglasio na Telegramu: Prema preliminarnim podacima, snage Crnomorske flote odbijaju napade neprijateljskih dronova sa mora.
Prema njegovim rečima, sve snage i službe su u stanju borbene gotovosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala