- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Napad ukrajinskih dronova na ruske regione potvrđuje terorističku suštinu Kijeva

© Gubernator Pskova Mihail Vedernikov / Uđi u bazu fotografijaPosledice napada ukrajinskih dronova na Pskov
Posledice napada ukrajinskih dronova na Pskov - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Pratite nas
Napad ukrajinskih dronova na ruske regione potvrđuje terorističku prirodu kijevskog režima, ukrajinski dronovi ne bi mogli da prelete toliku udaljenost bez informacija sa zapadnih satelita, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Napadi ukrajinskih dronova na civilne objekte još jednom potvrđuju terorističku prirodu kijevskog režima. Takođe je jasno da ukrajinski dronovi jednostavno ne bi mogli da prelete toliku udaljenosti bez informacija sa zapadnih satelita“, rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za medije.
Ona je dodala da kijevski režim, koji aktivno podržavaju zemlje kolektivnog Zapada, nastavlja svakodnevno, na varvarski način, da granatira civilne objekte i stambena naselja u ruskim regionima, uključujući korišćenjem „kasetne municije koja predstavlja posebnu opasnost za civilno stanovništvo“.
„Dejstva ukrajinskog režima neće ostati nekažnjena. Ruske bezbednosne strukture istražuju i pažljivo dokumentuju sve činjenice granatiranja ruskih regiona od strane ukrajinskih snaga, kao i njihove druge kriminalne aktivnosti“, istakla je Zaharova.

Peskov: Nastavlja se teroristička aktivnost kijevskog režima

Sa svoje strane, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se teroristička aktivnost kijevskog režima nastavlja i da ogroman broj dronova leti upravo ka civilnim ciljevima.
Odgovarajući na pitanje da li se razmatra verzija da je napad na Pskov izveden sa teritorije Estonije i Letonije, Peskov je odgovorio da je to prerogativ vojnih stručnjaka.
On je dodao da će specijalna vojna operacija biti nastavljena kako bi se iskorenile slične pretnje.
U noći 30. avgusta ukrajinske bespilotne letelice pokušale su da izvrše napad na nekoliko regiona Rusije. Pomorske bespilotne letelice napale su zaliv Sevastopolj. Jedan dron uništen je u Podmoskovlju. Još jedan su PVO sistemi oborili iznad Brjanska. Osim toga, saopšteno je da su dronovi uništeni u Rjazanskoj i Kaluškoj oblasti. U Dzeržinskom okrugu dron je upao u prazan rezervoar za naftu.
Napad dronova doveo je do požara na aerodromu u Pskovu. U napadu niko nije povređen, zapalili su se vojni transportni avioni Il-76.
Rad samohodnih topova 2S7 „Pion“ u zoni specijalne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Objavljeni snimci obaranja ukrajinskih dronova iznad Pskova /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala