- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović: Vladu bih pravio drugačije, pozvao bih savez ZBCG i URA

© Sputnik / Lola ĐorđevićJakov Milatović
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da bi, da je on mandatar, vladu formirao drugačije, jer, kako je istakao, treba voditi računa o širini i inkluzivnosti.
Milatović je za RTCG rekao da proces pregovora o novoj vladi ne ide planiranom dinamikom. Kazao je da Vladu treba formirati što pre, ističući da građani zaslužuju političku stabilnost.
„Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad. Građani su umorni, ako se nastavi ovakav trend, na narednim paralmentarnim izborima izlaznost će biti još manja“, ocenio je Milatović.
Na pitanje da li koalicija Za budućnost Crne Gore treba da bude deo vlade, odgovorio je da misli da „put koji je trasiran treba da bude dodatno realizovan“.
„Mislim da u tom smislu treba, naravno, na programskim principima pozvati konstituente, ovde mislim i na konstituente koalicije ZBCG, GP URA i sve druge partije, i partija manje brojnih naroda, kako bi se velikom većinom opet ostvarili ciljevi o kojima smo razgovarali, ali ne nauštrb nekih od tih ciljeva. Da ja pravim vladu, pravio bih je na taj način, postavljajući jasne principe koji se tiču kontinuiteta spoljne politike Crne Gore“, kazao je Milatović.
„Trebalo je češće da razgovaram sa Spajićem“
Milatović je rekao da je sa Spajićem poslednji put razgovarao tokom konsultacija o mandataru na Cetinju početkom avgusta, dodajući da su „možda trebali da razgovaraju više“.
„To možda govori da smo trebali da budemo zreliji. Svakako, neka vrsta razgovora je neophodna“, rekao je Milatović.
Navodi da je ipak siguran da je Spajić dobronameran i da razumje probleme sa kojima se suočava Crna Gora.

Nikada Vučić nije uticao na moje doluke

Ukazuje da se od mnogih političara na crnogorskoj sceni najmanje sastajao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Kaže da su se mnogi iz Evrope sad sastajali češće sa Vučićem nego on.
"Nikada Vučić nije uticao na moje odluke. Nastaviću da sarađujem sa njim kao sa predsednikom Republike Srbije", naveo je Milatović, ističući i da je Srbija jedan od ključnih ekonomskih partnera Crne Gore.
Tvrdi i da je uspešno promovisao potencijale Crne Gore u prvih sto dana mandata, i da je obavio ozbiljne razgovore u regionu i EU.
"Trudio sam se da radim stvari koje nikada nijesu rađene, da odam počast žrtvama u Pivi, da odem u Murino da odam počast, i na unutrašnjem političkom planu kroz konsultacije sa svim predstavnicima političkih subjekata", naglasio je Milatović.

Đukanović se pominje u Skaju, procesuirati aktere afera

On je naveo da se raniji šef države Milo Đukanović pominje u Skaj aplikaciji, a suštinski je učinio mnogo toga na štetu naroda i države.
"Jesmo li zaboravali na afere "Telekom", "Abu Dabi"..Ljut sam što postoji neprocesuiranje aktera tih afera", naglasio je Milatović.
Saglasan je da nova vlast od 2020. godine ima probleme, uključujući partijsko zapošljavanje.
O političkoj situacija u Crnog Gori saznajte više u emisiji "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala