- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage stigle u Belorusiju na učešće u zajedničkim vojnim vežbama

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe ruske i beloruske vojske
Zajedničke vojne vežbe ruske i beloruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Ešelon sa ruskim vojnim kontingentom stigao je u Brest radi učešća u zajedničkim vojnim vežbama „Saradnja 2023“ zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije.
Prethodno su u Belorusiju stigli vojni kontingenti iz Kirgizije, Tadžikistana i Kazahstana, koji će učestvovati u zajedničkim operativno-strateškim vežbama „Borbeno bratstvo 2023“, koje će se održati na teritoriji Belorusije od 1. do 6. septembra. Vežbe će se održavati na poligonima i terenima Brestske, Grodnjenske i Minske oblasti.
U opštem konceptu vežbi „Borbeno bratstvo 2023“ predviđene su zajedničke i specijalne vežbe „Saradnja 2023“ sa odrađivanjem zadataka za primenu snaga i sredstava sistema kolektivne bezbednosti ODKB u cilju rešavanja kriznih situacija u istočnoevropskom regionu kolektivne bezbednosti ODKB; „Potraga 2023“ sa snagama i sredstvima izviđanja oružanih snaga država-članica ODKB; „Ešelon 2023“ sa snagama i sredstvima logistike; „Barijera 2023“ sa zajedničkim formiranjem radijacione, hemijske, biološke zaštite i medicinske podrške.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala