- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Laureat Nobelove nagrade: Moskva najgostoprimljivi grad na svetu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPark "Zarjadje" u Moskvi
Park Zarjadje u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Moskva je najbolji grad na svetu u sferi ugostiteljstva i po gostoprimstvu, izjavio je laureat Nobelove nagrade za mir 2007. godine Rae Kvon Čung na Međunarodnom forumu inovacija BRIKS u Moskvi.
Rae Kvon Čung je podsetio da je 2016. godine bio šef Međunarodnog komiteta za nagradu „Globalna energija“ koju je osnovao predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Vidim veliku razliku u razvoju grada, s obzirom na to koliko se poboljšava servis i restorani. Uvek sam govorio da je Moskva najbolji grad na svetu po nivou hotela, kuhinje i gostoprimstva“, naglasio je on.
U okviru foruma BRIKS se razmatraju tehnološke osnove koje će biti usmerena na razvoj ekonomije, države i života ljudi. Događaj je održan na teritoriji Moskovskog urbanističkog foruma u parku „Zaradje“.
Ranije je čuveni srpski reditelj Emir Kusturica rekao da je Moskva najprivlačniji grad na svetu, ali da se to ne odnosi na klimu i dodao da je Dubaji po tom pitanju bolji. Istakao je i da Rusi imaju Dostojevskog, spomenik Puškinu i da smatra da su to neki važni delovi ruske kulture i svetske književnosti.
Manastir Aleksandra Nevskog u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
RUSIJA
Deset stvari po kojima je Rusija jedinstvena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala