- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Crnogorce izdale „trojke“ i poslale je na Ameriku!

© Foto : FIBANikola Vučević
Nikola Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Crne Gore nije uspela da se izbori za prvo mesto u Grupi D pošto je poražena od Litvanije sa 91:71, pre svega zbog očajnog šuta za tri poena, zbog čega će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv Amerike.
Crnogorci su uputili čak 31 šut van linije 6,75, a pogodili su svega pet, što su Litvanci iskoristili, kontrolisali su ritam i na kraju ostvarili ubedljivu pobedu.
Nije izgledalo da će biti tako, od egala 14:14 u prvoj deonici, Crna Gora je uspela da napravi seriju 12:5 i stekne sedam poena prednosti.
Ipak, Litvanija je uzvratila serijom, spustila je zaostatak na samo jedan poen do kraja deonice, a do poluvremena su napravili preokret.
Crna Gora je dozvolila protivnicima da stignu do deset poena razlike, a ona je u drugom poluvremenu samo rasla.
Na kraju, velikih 20 poena razlike za Litvaniju, koja sa prve pozicije iz Grupe D ide u narednu fazu, dok je Crna Gora drugoplasirana pred nastavak takmičenja i očekuje je duel sa Amerikom.
Najefikasniji u timu Crne Gore bio je Nikola Vučević sa 19 poena, Kendrik Peri i Marko Simonović su dodali po 13, a Petar Popović je ostao na osam.
Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Rokas Jokubaitis sa 19 poena, Mindaugas Kuzminskas je dodao 15, a Jonas Valančunas 11.
Veoma zanimljiv duel u Grupi D odigrale su i otpisane ekipe Egipta i Meksika, Faraoni su sa 100:72 ostvarili prvu pobedu za svoju državu na Mundobasketima od 1994. godine.
Najbolji u timu Egipta bio je Amin Ehab Saleh sa 22 poena i deset asistencija, a Patrik Gardner ubacio je 20, dok su na drugoj strani Fransisko Krus i Džošua Ibara imali po 21 poen.
Standings provided by Sofascore
Uskoro opširnije...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala