- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Senzacija sa Kariba i Italijani sledeći rivali Srbije!

© Foto : FIBA Dominikana
Dominikana - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Rasplet u Grupi A Mundobasketa, sa kojom se ukrštaju timovi iz Grupe B u nastavku gde se nalazi i Srbija, doneo je dramatičan duel između Dominikanske Republike i Angole koji je ekipa sa Kariba na kraju dobila sa 75:67 i obezbedila prolaz u narednu rundu takmičenja, gde će i Italija koja je savladala Filipine sa 90:83.
Karipska reprezentacija će biti prva u Grupi A, a ukoliko Srbija očekivano savlada Južni Sudan u poslednjem duelu svoje grupe, prvi protivnik u narednoj fazi će joj biti Italija, kojoj je namenjena druga pozicija, iza Dominikanske Republike.
Dominikanska Republika je bolje ušla u duel, stekla je devet poena prednosti na kraju prve deonice i pokazala da joj je pobeda nad Italijom unela veliku dozu samopouzdanja.
Ipak, Angola nije odustajala, jurila je zaostatak, timskom igrom, dominacijom u skoku i ukradenim loptama je uspela da ga smanji do poluvremena.
Potpuni preokret je viđen u drugom poluvremenu, Angola je rešila treći kvartal u svoju korist za minimalno vođstvo pred završnu četvrtinu, a velike zasluge idu i Dominikani, koja je izgubila veliki broj lopti.
Time je utran put ka dramatičnom finalu duela, igralo se koš za koš, velika greška Angole u poslednjem minutu je dala šansu Dominikanskoj Republici da se odlepi na pet poena prednosti čime je zaokružena pobeda, treća na turniru.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Felis sa 17 poena, Lis je dodao 13, a prva zvezda Tauns ubacio je samo osam poena za 15 minuta na terenu, pošto je bio opterećen ličnim greškama. Na drugoj strani Souza je dodao 19, a Fernando je ostao na 13 poena.
U drugoj utakmici grupe sastali su se Italija i Filipini, evropska reprezentacija se iskupila posle šokantnog poraza od Dominikanske Republike i savladala je domaćina sa 90:83, čime je potvrdila plasman u drugu fazu takmičenja.
Nije Italiji bilo lako, naprotiv, domaći su prvu četvrtinu dobili sa 23:20, ali je do poluvremena usledio preokret.
Italija je u trećoj deonici uspela da podigne razliku, domaći se međutim nisu predavali i na kraju su se časno oprostili od Mundobasketa, sa porazom od svega sedam poena razlike.
Najbolji u timu Italije bio je Fontekio sa 18 poena, Riči je dodao 14, a Spisu i Tonut su imali po 13, dok je na drugoj strani, standardno, najefikasniji bio Klarkson sa 23 poena.
Plasman obezedio Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala