- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zapadni instruktori otkrili glavni problem u obuci ukrajinskih vojnika

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski vojnici Nacionalne garde tokom borbene obuke od strane NATO snaga
Ukrajinski vojnici Nacionalne garde tokom borbene obuke od strane NATO snaga  - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Pratite nas
Glavni problem za strane instruktore tokom obuke ukrajinskih vojnika jeste nedostatak kompetentnih prevodilaca, piše list „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na izjave zapadnih vojnih instruktora.
List piše da nemački, holandski i danski oficiri, koji su došli u Nemačku radi obuke ukrajinskih vojnika, „nisu očekivali da će nedostatak kompetentnih prevodilaca postati glavni problem“.
„Prevodioci su problem broj jedan“, navodi list, prenoseći reči brigadnog generala iz Holandije Martina Bona, zamenika šefa misije EU za obuku, koja je formirana u novembru prošle godine radi obuke Ukrajinaca za korišćenje raznih vidova oružja i taktike.
List navodi da su Kijev i zapadne prestonice obezbedili prevodioce, ali da oni često imaju probleme zbog, jer ne vladaju stručnom terminologijom.
„Veliki problem predstavlja prevođenje reči koje se koriste u vojnom ili tehničkom kontekstu, reči koje niko ne koristi u svakodnevnom živou“, dodao je Bon.
„Fajnenšel tajms“ dodaje da znanje jezika nije problem samo u Nemačkoj, nego i u Danskoj, gde osam ukrajinskih pilota i nekoliko desetina pripadnika pomoćnog personala prolaze kroz obuku za upravljanje lovcima F-16.
Zapadni instruktori priznaju, kako navodi list, da se suočavaju s teškoćama prilikom obuke ukrajinskih komandira, koji su osnovnu obuku prošli u sovjetsko vreme.
Prema navodima lista, jedan od nemačkih instruktora je izjavio da se ponekad suočava s tenzijama u radu sa starijim ukrajinskim komandirima, jer ponekad misle da „znaju bolje“.
Zapadni instruktori, takođe, navode da Kijev šalje vojnike raznih godišta i sposobnosti, pa je tako jedan od vojnika koji je otišao na obuku u Nemačku star 71 godinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala