- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srbija pokazala slabost – sledeći rival najavio: „Šutiraćemo 40 trojki“

© AP Photo / Aaron FavilaSrbija Portoriko
Srbija Portoriko - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Pratite nas
Srbija je savladala Portoriko u drugom meču grupne faze Svetskog prvenstva u košarci, ali igrači i selektor Svetislav Pešić usaglasili su se da treća deonice ove utakmice ne sme da se ponovi zbog velikog broja primljenih poena, naročito trojki.
Maestralna igra mladog Nikole Jovića, kapitensko podizanje ekipe Bogdana Bogdanovića i sigurnost Nikole Milutinove svakako su bili neki od utisaka posle pobede Srbije nad selekcijom Portorika, ali od svega se istakao jedan daleko važniji, a to je šut protivnika za tri poena.
Iz 38 šuteva Portorikanci su ubacili 15 trojki, od toga čak sedam u trećoj četvrtini kada su Srbiji ukupno dali 31 poen.
Od 12 igrača te selekcije samo petorica nisu ubacili trojku, dok četvorica nisu probali da šutiraju za tri poena. Odbrana srpskih košarkaša u tih deset minuta mnogo je zakazala pa se tako istopila velika prednost Orlova.
Najbolji procenat šuta za tri poena imao je Isaija Pineiro koji je pogodio tri od četiri šuta, a isti broj koševa za tri poena postigli su i Džordan Hovard, Alem Ford, Mark Tompson. Po jednu su ubacili Tremont Vaters, Kristofer Ortiz kao i Džon Holand.
Dok su Portorikanci šutirali trojke kao na traci, Orlovi su pokušali da pogode za tri poena 25 puta, a lopta je u koš ušla osam i to po tri puta u prvoj i drugoj deonici, a samo po jednom u trećoj i četvrtoj.
Imao je Svetislav Pešić razloga da bude ljut, a nezadovoljstvo se čulo i na tajm-autu kojem je prethodila strašna serija Portorika.
„Popravljajte igru odmah! Odmah da se popravi igra, nemojte da se brukamo! Da budemo provincijski tim“, rekao je Pešić na tajm-autu, ali razlog za to nije bila samo „bruka“.
Srpski košarkaši neće smeti da dozvole ovakav pad tokom susreta sa Južnim Sudanom, jer su košarkaši te zemlje imali na meču sa Kinom još bolji procenat nego Portoriko protiv Srbije.
Iz 30 puta pogodili su 15 trojki i najavili da će protiv Orlova šutirati još više. Rojal Ajvi, selektor Južnog Sudana, shvatio je da je šut za tri poena može da bude jača strana njegovog tima, a posle prve pobede na Mundobasketu sada imaju i veće samopouzdanje.

„Dao sam samopouzdanje mojim igračima kada su slobodni neka šutnu. Ovi igrači daju dušu i telo za ovaj tim i to se konačno vidi. Takmiče se i pobedili su. Imali smo 50 odsto za tri? Moramo još više da šutiramo trojke, to je naša jača strana. Kada su momci u formi moramo da šutiramo više, 30 je u redu, ali ja hoću da šutnu 40 trojki na meču“, najavio je Ajvi.

Selektor Južnog Sudana rekao je da još uvek ne razmišlja o Srbiji i da će da utakmica za njegov tim biti uživanje, ali upravo zbog takvog pristupa Orlovi neće smeti da se opuste kao protiv Portorika.
Ukoliko se Južni Sudan oslobodi i ukoliko ih krene šut za tri, shvatiće vrlo brzo kao Portoriko da nemaju šta da izgube, a Srbija će biti u problemu.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Mundobasket 2023
Poslednja šansa da se nauči na greškama
Srbija - Portoriko, navijači - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Mundobasket 2023
Srbija do Manile /foto/
Slovenija Gruzija - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Mundobasket 2023
Dončić poveo Sloveniju do druge faze, Amerika deklasirala Grčku, Španija slomila Brazil
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala