- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet bezbednosti Rusije: Zapad želi da napravi drugu Ukrajinu od Belorusije

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRusko-beloruske vojne vežbe
Rusko-beloruske vojne vežbe  - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Pratite nas
Zapad je još pre početka specijalne vojne operacije na sve načine vršio pritisak na Minsk i trudio se da od Belorusije napravi drugu Ukrajinu, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksej Ševcov u intervjuu listu „Ruska gazeta“.

„Zapadne zemlje su još pre početka specijalne vojne operacije povećale vojno-politički i ekonomski pritisak na Minsk, otvoreno sponzorisale beloruske protivnike vlasti i obučavali vojnike. U stvari, zemlje su želele da naprave drugu Ukrajinu, još jednu „anti-Rusiju“, rekao je on.

Istakao je da je agresivno ponašanje Zapada pored granica Savezne države izazvalo raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji.
„Agresivno ponašanje zapadnih suseda na granici Savezne države primoralo nas je da preduzmemo odgovorne mere, uključujući i razmeštanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji i da povećamo borbeni potencijal avijacije zajedničke regionalne vojske“, naglasio je Ševcov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 16. juna da su prvi ruski nuklearni projektili isporučeni u Belorusiju, a da će cela partija stići do kraja godine. Lukašenko je kasnije rekao da se u Belorusiji već nalazi značajna količina ruske municije.
Raketa „Topolj M“ - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
RUSIJA
CIA može samo da nagađa: Minsk ne planira da otkrije gde se čuva rusko nuklearno oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala