- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Južni Sudan razbio Đorđevićevu Kinu

© Foto : FIBA Južni Sudan
Južni Sudan - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Pratite nas
Južni Sudan pobedio je Kinu, koju s klupe vodi Aleksandar Đorđević, rezultatom 89:69 u meču drugog kola Grupe B na Mundobasketu. Afrikanci su tako ostali u igri za plasman u novoformiranu grupu, dok su Kinezi u jako teškoj situaciji i potrebno im je čudo kako ne bi ispali.
Kinezi u poslednjem kolu igraju protiv Portorika i neophodan im je trijumf. Pod uslovom da Srbija pobedi Portoriko, onda bi se pravio krug između Južnog Sudana, Portorika i Kine, ali da sačekamo pre toga šta će Orlovi uraditi protiv Portorika danas od 14 sati.
Nestvarno je otvorio meč Južni Sudan protiv Đorđevićeve čete. Čak šest trojki iz 10 pokušaja ubacili su Afrikanci, pa su prvu četvrtinu dobili rezultatom 22:14. Blistao je član Čikago Bulsa Karlik Džouns koji je postigao sedam poena.
Nisu imali rešenje Kinezi za fantastične šutere Omota, Džouunsa, Kuanija i Denga.
Ipak, bilo je jasno da neće s tako visokim procentom pogođenih trojki moći ceo meč da izguraju košaršaki Južnog Sudana.
Kina je uspela da odgovori u drugoj četvrtini koju je dobila – 26:22, pa se na odmor otišlo rezultatom 44:40. To se pre svega dogodilo zahvaljujući brojnim promašenim trojkama Južnog Sudana, jer su ubacili svega tri trojke. Polovinu manje od nestvarno visokog procenta šuta s početka meča.
Južni Sudan je konstantno imao prednost, Kina je uspevala na mahove da se približi, ali ne i ozbiljnije da ugrozi Afrikance. Do poluvremena su obe selekcije imale samo tri izgubljene lopte, Kina dve, Južni Sudan jednu.
Đorđević je odlučio da posle poluvremena promeni taktiku i da „zategne odbranu“, što je donelo rezultat jer je Kina prišla na 51:49.
Odbijen je kasnije taj napad i Južni Sudan se ponovo „odlepio“ na 12 poena razlike i do kraja je uspevao da održava stečenu prednost. Pokušao je u tim trenucima Sale Đorđević tehničkom greškom da „razmrda“ i da probudi ekipu, ali nije ni to pomoglo, pa je na kraju meč okončan rezultatom 89:69.
Karlik Džouns bio je najefikasniji pojedinac Južnog Sudana sa 21 poenom, imao je pet skokova i dve asitencije. Pratio ga je Omot sa 14 poena, Kuani je brojao do 16, Šajok do 13. U redovima Kineza najefikasniji je bio Li Kajer sa 22 poena, imao je pet skokova i tri asistencije.
Standings provided by Sofascore
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Mundobasket 2023
Sale je dobio, sad Svetislav čeka najlepši poklon protiv „redovne mušterije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala