- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Jedinstvena elektronska naplata putarine sa Hrvatskom od septembra

© Tanjug / MINISTARSTVO GRAREVINARSTVA/ PREDRAG MITIĆNaplatna rampa na auto-putu
Naplatna rampa na auto-putu - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada će u septembru Srbija dobiti jedinstveni tag za elektronsku naplatu putarine i sa Hrvatskom.
Ona je novinarima nakon panela lidera u okviru Bledskog strateškog foruma, na pitanje o tome da li se radi o prioritetima budući da nije uspela da se susretne sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, rekla da nije pitanje prioriteta budući da su se već dva puta susreli ove godine, jednom u Zagrebu i jednom u Subotici.
„U međuvremenu smo imenovali kopredsednika za mešovitu komisiju koja je zadužena da napravi spisak svih otvorenih pitanja kako bi dalje radili na zatvaranju, ili pokušali da zatvorimo makar neka od otvorenih pitanja“, rekla je Brnabićeva.
Objasnila je da je ona od onih političara koji vole da počnu da rešavaju male stvari koje mogu da uliju poverenje i da promene atmosferu u odnosu, a da je premijer Plenković više za to da se počne sa najtežim stvarima.
„Jedna od dobrih pozitivnih stvari kojoj se ja nadam je da u septembru mi imamo jedinstveni tag za elektronsku naplatu putarine. Zaista mislim da takve stvari, češći sastanci, otvaranje Hrvatske kuće u Subotici kao i donacija knjiga Vlade Srbije Hrvatskoj kući pre dve nedelje vode ka boljoj komunikaciji, poverenju i rešavanju i najtežih problema“, ocenila je Brnabićeva, preneo je Tanjug.
Naplatna rampa na auto-putu - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
EKONOMIJA
Potpisano: Srpski tagovi za putarinu uskoro i u Crnoj Gori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala