- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski: Ne držim se vlasti, želim da održim izbore u Ukrajini

© AP Photo / Efrem LukatskyPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da se ne drži vlasti po svaku cenu i da bi želeo da održi izbore u Ukrajini.
Takođe je kazao i da je održavanje izbora u Ukrajini zabranjeno za vreme trajanja ratnog stanja, ali da postoji mogućnost da se oni sprovedu ukoliko parlament podrži odgovarajuće izmene u zakonu i ukoliko Zapad obezbedi potreban novac.
„Prema zakonodavstvo održavanje izbora je zabranjeno jer je u ratnom stanju to komplikovano uraditi. Potrebne su nam izmene u zakonodavstvu, u izbornom kodeksu, potrebno je to sprovesti brzo. Ukoliko SAD zajedno sa Evropom obezbede finansiijsku podršku... Ja izbore neću održavati na kredit, neću uzimati pare od oružja“, rekao je Zelenski.
Takođe je rekao i da, u slučaju održavanja izbora, međunarodni posmatrači bi morali da budu u rovovima kako bi izbori bili legitimni.
Podsetimo, Zelenski je do sada u više navrata izjavio da se izbori za šefa države mogu održati tek nakon završetka rata. Međutim, američka republikanska senatorka Lindzi Grem, koji je posetila Kijev ove nedelje, navela je da predsednički izbori moraju biti održani na vreme, bez obzira na neprijateljstva.
Američki tenkovi Abrams na železničkoj stanici Gajžunaj u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
„Fajnenšnal tajms“: Saveznici Ukrajine strahuju da se njihova vojna pomoć bliži maksimumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala