Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak se sastao sa Eskobarom u Briselu: Zapadni Balkan i sever Kosova glavna tema

© Sputnik / Lola ĐorđevićGabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak
Gabrijel Eskobar i  Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je danas, nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na severu Kosova i Metohije.
„Iako je tokom leta tempo u Briselu usporio, izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali. Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na severu Kosova“, napisao je Lajčak na Fejsbuku*.
Lajčak je dodao je da je pozvao Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mesece i dodatno ojačali zajedničke napore.
„Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, preneli jedni drugima ocene trenutne situacije, dešavanja poslednjih meseci i očekivanja za naredni period. Takođe smo se pobrinuli da uskladimo neophodne naredne korake i prioritete“, naveo je Lajčak.
On je dodao da će posetiti Alpbah, Bled i Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, „ali i nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za Zapadni Balkan i svetska politička dešavanja“.
* Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala