- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krupne reči Rusa o povratku Đokovića: „Najveći svih vremena“

© AP Photo / Alberto PezzaliDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Rus Danil Medvedev jedan je od tenisera koji ne krije da se divi kolegi Novaku Đokoviću. Zato i ne čudi što se još jednom poklonio Srbinu, poručivši da mu je drago što se vratio na US Open posle jednogodišnje pauze, kao i da je Nole najveći svih vremena.
Žreb je razdvojio Rusa i Srbina na dve strane kostura, pa je njihov međusobni duel i potencijalna repriza finala iz Njujorka iz 2021. godine moguća tek u finalu.
S tim u vezi mediji na US Openu pitali su Rusa šta misli o Novaku Đokoviću njegovom dobrom prijatelju i velikom rivalu na terenu.
„Sjajno je što se vratio. Uvek sam pričao da želim da igra na svakom turniru, posebno čak i ako u ovom trenutku izgleda super mlad. Dogodiće se taj momenat, ne znamo kada, 45 godina, 40 godina, on će prestati. To je realnost. Mislim da neće imati više od 45 godina“, rekao je Rus i dodao:
„Pre nego što prestane da igra, lepo je videti ga na svakom turniru. Od velike trojke, moja igra najbolje odgovara Novakovoj. On je i dalje verovatno najveći igrač svih vremena. Sjajna je stvar što mogu da ga namučim“, rekao je najbolji ruski teniser.
Medvedev ima samo jednu Grend slem titulu u dosadašnjoj karijeri, a osvojio ju je upravo pobedom nad Đokovićem u finalu US Opena pre dve sezone.
Novak prošle godine nije igrao u Njujorku zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države kao nevakcinisani stranac, pa je trofej završio u rukama Španca Karlosa Alkarasa.
„Pre dve godine uspeo sam da odigram verovatno najbolji meč u karijeri. Ili bar jedan od najboljih. Daću sve od sebe da to ponovim. Đoković je u drugom delu žreba, tako da ćemo videti kako će se odvijati stvari“, zaključio je Medvedev koji u prvom kolu igra protiv Atile Balaša, dok se Đoković u noći između ponedeljka i utorka sastaje sa Francuzom Mulerom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Novakov šou u Njujorku: Tiganj i bejzbol palica zamenili reket /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala