- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Slovenačka kompanija preuzima srpsku firmu za prodaju tehnike

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaProdavnica bele tehnike, arhivska fotografija
Prodavnica bele tehnike, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Slovenačka kompanija „Big Beng“, koja je najveći trgovac zabavnom i upotrebnom elektronikom u toj zemlji, potpisala je ugovor o kupovini srpske kompanije „BC Grup“, koja onlajn prodaje iste kategorije uređaja.
Preuzimanje kompanije bi trebalo da bude završeno do kraja godine, odnosno posle odobrenja nadležne agencije za zaštitu tržišne konkurencije, prenosi „Sibiz“.
„U ostvarenju ovih ambicija značajno će nam pomoći i akvizicija BC Grupe, kojom će Big Beng Grupa steći važna znanja u području onlajn prodaje, a moći ćemo da iskoristimo i sinergije u nabavci, logistici i digitalizaciji poslovanja“, rekao je nakon sklapanja ugovora direktor „Big Benga“ Uroš Mesojedec.
Direktor i sadašnji većinski vlasnik BC Grupe Oleg Kulidžan rekao je da je BC Grupa prošle godine ostvarila 35 miliona evra prihoda, a da u idućih pet godina žele da povećaju na više od 90 miliona evra, te im je za to trebao odgovarajući poslovni partner.
Ovom akvizicijom Big Bang Grupa nastavlja širenje u regionu pošto je prošle godine preuzela hrvatsku kompaniju „Sankta Domenika".
Kako se navodi, nakon preuzimanja, cela grupacija će imati gotovo 700 zaposlenih, a prema planovima, na tržištu od ukupno 16 miliona stanovnika, 2028. godine ostvariće više od pola milijarde evra prihoda.
Grupacija je prošle godine ostvarila rekordnih 270 miliona prihoda, a Sloveniji trenutno ima oko 17 trgovina s površinom od gotovo 32.000 kvadratnih metara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala