- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban: Zapad izabrao pogrešnu strategiju u Ukrajini – Rusija se ovako ne može pobediti

© AP Photo / Denes ErdosViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Pratite nas
Strategija EU i SAD u sukobu u Ukrajini je pogrešna, a cenu toga plaćaju Ukrajinci i Evropljani, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban.

„Gledano sa strane Zapada, sukob se odvija prema sledećoj strategiji: Ukrajinci ratuju i ginu, a mi dajemo novac, informacije i oružje. I mislimo da je takvom kombinacijom, bez našeg direktnog učešća, moguće pobediti Rusiju. To je suština strategije. A u proteklih godinu i više se ispostavilo da se Rusi ne mogu pobediti takvom strategijom. Ta strategija nas sigurno ne vodi ni do kakve pobede“, rekao je Orban, prenela je televizija M1.

U ovakvoj situaciji, ističe on, potreban je mir ili nova strategija.
„Ali nove strategije nema – verovatno zato što bi njen centralni element bilo slanje vojnika. U ovom momentu to još niko ne želi“, istakao je Orban.
Po njegovom mišljenju, strategija zapadnih zemalja u vezi sukoba u Ukrajini je duboko pogrešna.
„Mislim da je to takva strateška greška, greška u planiranju, vojnoj strategiji EU i SAD za koju plaćamo ogromnu cenu. Ukrajinci plaćaju najveću cenu. Međutim, plaćamo i mi, jer smo poslali 70 milijardi evra, a sada razgovaramo o tome da pošaljemo još 50 milijardi evra dok se evropska ekonomija suočava sa ozbiljnim problemima da je svaki cent važan“, zaključio je mađarski premijer.
Uprkos svemu, mađarska vlada ne menja stav o Ukrajini i zalaže se za momentalni prekid vatre i pokretanje mirovnih pregovora. Prema Orbanovim rečima, Mađarska smatra da je neophodno što pre okončati vojna dejstva, a zatim pristupiti izradi mirovnog plana za rešavanje ukrajinskog sukoba.
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Orban: Postojanje Ukrajine počiva isključivo na novcu Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala