- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srbijo, ne brini – umesto Nikole, tu je Nikola

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Milutinov
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Pratite nas
Srpska košarka je iznedrila verovatno najboljeg centra svih vremena, Nikolu Jokića, ali će reprezentacija ponovo biti bez njega na velikom takmičenju. Koga nema, bez njega se može i mora, a koliko god to bio hendikep za Srbiju, ne mora da znači da će i biti jer u timu postoji još jedan Nikola na poziciji petice.
Nikola Milutinov, momak kome je Duško Vujošević još kao maloletniku davao šansu u Partizanu i to kao startnom centru, sada stiže u zenit svoje karijere i imaće veliku priliku da u dresu Srbije potvrdi status najboljeg centra Evrope.
Pratite Mundobasket u specijalu Sputnjik sporta.
Bio je sprečen da to demonstrira u prethodnoj sezoni u Evroligi zbog zabrane koju je moskovski CSKA dobio od tog takmičenja, ali mu je igranje u VTB ligi omogućilo da dodatno napreduje i posveti se poboljšanju svoje igre.
Da je bolji nego ikada pokazao je na pripremnim utakmicama za Mundobasket, doskora je bilo jasno da kada dobije loptu pod obručem na umu ima samo da je spakuje u obruč, na brojne načine, a sada su stvari drugačije.
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Mundobasket 2023
Koliko daleko može Srbija na Mundobasketu?
Iznenađujuće za sve, Milutinov je zaličio na Jokića, umesto direktnog napada na koš, u svoju igru je dodao i element asistencije, što, s obzirom na konstrukciju srpskog tima, daje ogromne šanse u napadu.
Ipak, to će biti njegov sekundarni posao, moraće Milutinov bukvalno da podmetne cela svoja leđa za Srbiju jer se potvrdilo da je jedini u ovoj ekipi koji ume da igra leđima od koša, da napada "u rikverc", "zida" protivnike i probija put do obruča.
Više minuta na terenu značiće i više šansi za to, ono što je pokazao na pripremama jasno ukazuje da će biti kalibar za dvocifreni broj i poena i skokova, značajno je unapredio segment anticipacije odbitaka od obruča i odlično je štitio reket svog tima od ofanzivnih skokova protivnika.
U Milutinovu Srbija ima veliku snagu, a on ogroman motiv, da dokaže i sebi i svima da je kadar da bude prvi centar Srbije, ali i da najavi šta će pokazivati u Olimpijakosu, u koji se ovog leta vratio iz Moskve.
Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Mundobasket 2023
Nema dovoljno organizatora? Nema veze – organizovaćemo se!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala