- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srpski „dželat“ se zamalo sapleo na „afričku klečku“: „Bio sam pod stresom“ /video/

© Foto : FIBAĐanmarko Poceko
Đanmarko Poceko - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Pratite nas
Celih 36 minuta košarkaši Angole disali su za vratom Italijanima i pretili su da naprave prvo veliko iznenađenje na Mundobasketu, u otvarajućoj utakmici najveće smotre u igri pod obručima, što je moglo da ide na dušu selektoru Azura Đanmarku Poceku.
Filipinska arena u Manili videla je spektakularnu utakmicu koja je odlučena tek u samom finišu, kada je na scenu stupio individualni kvalitet Italijana.
Azuri su bili zreli da dožive poraz, očajno su igrali, očajno šutirali, a košarkaši Angole su svoj limitirani talenat nadoknađivali frenetičnom borbenošću.
Žargonski rečeno, afrički košarkaši su „pretukli“ Italijane, baš kao što su oni umeli da urade reprezentaciji Srbije, koliko na prethodnom Evropskom prvenstvu, tada kroz cirkusku predstavu Poceka koji je isključujućom greškom i potonjim ponašanjem promenio ritam meča.
Sada će, pak, ostati zabeleženo, prve poene na ovogodišnjem Mundobasketu postigla je Angola, sjajnim napadom odmah posle izborene lopte na sudijskom podbacivanju.
Utakmicu su pratila 21.214 gledaoca i videli su zaista sjajnu utakmicu, čije najvažnije detalje možete da vidite i vi.
Na kraju, Italijani su slavili, a odgovornost za loše izdanje preuzeo je selektor Đanmarko Poceko, od čijeg raspoloženja, izgleda, stvarno zavisi igra Azura.
„Želim da se izvinim svojim igračima. Bio sam pod stresom. Nisam ih podržao. Bio sam negativan tokom cele utakmice i stvarno im dugujem izvinjenje. Oni su sjajni, uradili su sve što treba da bismo slavili“, naveo je Poceko.
Da cirkus bude u njegovom stilu, on je prozvao i slavnog filipinskog boksera Manija Pakjaa, velikog ljubitelja košarke.
„Gde je Mani Pakjao? Da li je moguće da nije došao jer se uplašio mene?", upitao je Poceko dok se vozio ka hali.
Na kraju, izgleda da je on bio taj koji se uplašio poraza, a velike bruke spasli su ga njegovi puleni.
Sami igrači mu neće biti dovoljni u narednoj utakmici, Italiju čeka Dominikanska Republika, sa ogromnim ambicijama da iznenadi favorite i priredi iznenađenje na celom Mundobasketu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala