- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Haos u Nemačkoj: Oluja čupala drveće, ima i povređenih, evakuisano celo područje /video/

CC0 / Pixabay / Oluja
Oluja - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Pratite nas
Snažno nevreme pogodilo Nemačku. U Minhenu potpuno paralizovan gradski železnički saobraćaj. Oluja u Štutgartu obarala drveće.
Nevreme je počelo u noći između četvrtka i petka, a kako prenose mediji, minhenski vozovi S-Bana obustavljeni su na relevantnim stanicama do daljnjega, objavile su nadležne vlasti
"Razlog je povezan s vremenskim prilikama zbog kojih je došlo do kvarova na celom području gradske železnice u Minhenu", stoji u saopštenju objavljenom na internetu.
Oluja je zahvatila i kamp u gradu Lindau na obali Bodenskog jezera, gde je jak vetar iščupao nekoliko stabala. Tri osobe su povređene, a stanje jedne od njih je teško, saopštila je lokalna policija.
Proglašena opasnost je ostala na snazi u tom području zbog vremenskih prilika pa su lokalne vlasti odlučile da evakuišu celo područje. Oko 900 ljudi tako je privremeno utočište pronašlo u kongresnom centru u gradu Lindau, gde su ih zbrinuli spasioci, dodala je policija.
Voda je poplavila i ulice u gradu Frajburgu u pokrajini Baden-Virtenberg, gde je vetar takođe čupao drveće i oštetio dalekovode.
Tamošnji vatrogasci zabeležile su stotine hitnih poziva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala