- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film „Dule Savić: a u Londonu – muk“ otvorio festival na Zlatiboru

© Foto : Sputnjiku ustupila Branka Bešević GajićFilm „Dule Savić: a u Londonu – muk“ otvorio festival na Zlatiboru
Film „Dule Savić: a u Londonu – muk“ otvorio festival na Zlatiboru - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Pratite nas
Dokumentarni film „Dule Savić: a u Londonu – muk“ Branke Bešević Gajićprikazan je sinoć na otvaranju 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru.
Publici su se poklonili fudbaler Dušan Dule Savić, koji je ove godine i među dobitnicima nagrade za životno delo, kao i autorka dokumentarca.
„Dule je vrhunski sportista koji je postigao velike rezultate i dao ogroman doprinos fudbalu za vreme stare Jugoslavije, samim tim bio je i ostao veliko ime. U celom regionu ljudi poštuju Duletova sportska dostignuća u zemlji kada smo svi bili jedno i zbog toga se ovaj film ne bavi nacijom i verom već isključivo izvanrednim profesionalnim dostignućima Duleta Savića“, istakla je rediteljka Branka Bešević Gajić za Sputnjik.
Filmom je obuhvaćen period od Duletovog odrastanja i prvog susreta sa loptom kao i sa velikim fudbalskim legendama poput Dragana Džajića na Ubu pa sve do danas kada je nagrađen za životno delo.
© Foto : Sputnjiku ustupila Branka Bešević GajićSvečano otvoren Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru
Svečano otvoren Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Svečano otvoren Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru
Međunarodni festival sportskog filma počeo je 23. avgusta i trajaće do 27. avgusta na Kraljevom trgu i u Kulturnom centru Zlatibor.
Na programu će biti 45 igranih i dokumentarnih filmova iz Srbije i 18 iz regiona i celog sveta.
Na zatvaranju 27. avgusta nakon proglašenja pobednika biće prikazan film „Najbolji golman na svetu“ Katarine Sinđelić i Vladimira Kurćubića o Perici Radenkoviću.
Pored Duleta Savića, dobitnici nagrade za životno delo i gosti festivala su sportisti Milovan Obradović Drda (fudbal), Jovana Preković (karate), Darko Pančev (fudbal)i Zoran Terzić (odbojka), glumac i producent Milutin Mima Karadžići i sportski novinar i publicista Miroslav Nešić.
© Foto : Sputnjiku ustupila Branka Bešević GajićVrhunski sportista koji je postigao velike rezultate i dao ogroman doprinos fudbalu za vreme stare Jugoslavije
Vrhunski sportista koji je postigao velike rezultate i dao ogroman doprinos fudbalu za vreme stare Jugoslavije - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Vrhunski sportista koji je postigao velike rezultate i dao ogroman doprinos fudbalu za vreme stare Jugoslavije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala