- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski političar: Smrt Ukrajine se ne može zaustaviti

© Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaRuševine u Marijupolju
Ruševine u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Smrt Ukrajine se ne može zaustaviti. Država koja je u potpunosti izgrađena na ideologiji ogorčenosti na ceo ruski narod ne može dugo da postoji, izjavio je bivši lider zabranjene u Ukrajini partije „Opoziciona platforma – Za život“ Viktor Medvedčuk u svom članku na platformi „Smotrim“.

„Ukrajina je u vreme 32. godišnjice nezavisnosti zemlja sa hiperinflacijom i katastrofalnom krizom zbog dugova, rekordnih budžetskih deficita, sirovinske strukture izvoza i BDP-a. Međunarodni rejtinzi pokazuju da se od tehnološkog i ekonomskog giganta Ukrajina za period nezavisnosti pretvorila u zemlju sirovina – zaostalu i najsiromašniju zemlju u Evropi, zemlju bez budućnosti“, napisao je on.

Prema rečima političara, Ukrajina je postala jedina zemlja na postsovjetskoj teritoriji koja nije postigla nivo BDP-a 1990-e godine. Prema rejtingu Svetske banke po nivou BDP-a, Ukrajina zauzima 59. mesto u svetu.
„Ukrajinska politička elita je pre svega izdala svoj narod. Pljačkala ga je, oduzimala prava i slobode, odvikavala od razmišljanja i analiziranja, besramno ga obmanjivala. Sada ona, stvorivši od zemlje poligon za NATO oružje, ubija taj narod i na tome zarađuje milijarde. Smrt Ukrajine kao države se sada ne može zaustaviti. Ona faktički i ne postoji. Zemlja ne može dugo da postoji sa takvom vladom i političkim tradicijama. Ne možete graditi zemlju na osnovu nezadovoljstva, gluposti, fanatizma i brutalnosti. A ukrajinska elita ne može ništa drugo da ponudi narodu“, izjavio je Medvedčuk.
Naveo je da se težnja za bezbednim životom u Evropskoj uniji i ideja o evropskim integracijama pretvorila u ludilo, Ukrajina se potpuno odrekla sopstvenih interesa u korist Zapada, što je dovelo do degradacije, deindustrijalizacije i deintelektualizacije svih ključnih sfera u zemlji.
„Sa Ukrajinom kao državom je sve jasno, u određenom trenutku je počela da se gradi kako bi je prodavali zapadnim gospodarima, a ne građanima svoje zemlje. Međutim, većina Ukrajinaca su, za razliku od svoje izdajničke vlasti, dostojanstveni i vredni ljudi. Zaslužili su mirno nebo, spokoj, blagostanje i sticanje političkih i socijalnih uslova za odgajanje i obrazovanje dece i da ih nikada ne šalju u rat za tuđe interese“, zaključio je ukrajinski političar.
Dan nezavisnosti Ukrajine se obeležava 24. avgusta.
Kijev noću - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedčuk: Polovina stanovništva Ukrajine napustila zemlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala