- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić: Prihvatamo ponudu Spajića

© Boban NovovićPredstavnici koalicije Za budućnost Crne Gore, Andrija Mandić i Milan Knežević, dolaze na pregovore sa predstavnicima Pokreta Evropa sad.
Predstavnici koalicije Za budućnost Crne Gore, Andrija Mandić i Milan Knežević, dolaze na pregovore sa predstavnicima Pokreta Evropa sad. - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore", predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, kazao je da su od mandatara Milojka Spajića tražili da ponudu učini javnom kako bi je predstavili stranačkim organima.
"Čuli smo od kolega iz drugih partija 'to je i nama nudio', pa smo i zbog toga tražili javnu ponudu. Umjesto javne ponude dobili smo informaciju da smo mi ponudu odbili", rekao je Mandić na pres konferenciji.
"Mi smo konsultovali stranačke organe i donijeli odluku da prihvatamo ponudu. Ponuda je nama prihvatljiva ne zbog toga što smo mi slabi, nego da spriječimo DPS da preuzme vladu", kazao je Mandić.
Rekao je da prihvataju ono što je mandatar danas saopštio medijima.
"U kontekstu naše velike borbe, spremni smo da narednih dana sjednemo za sto i odbranimo narodnu volju. Imamo vremena, još 75 dana da sve dogovorimo", dodao je.
Jedan od lidera koalicije ZBCG, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, rekao je da je posljednji sastanak sa Spajićem bio u subotu veče i da su se tu "čvrsto dogovorili" da im mandatar u nedjelju pošalje pisanu ponudu, nakon čega bi sazvali sjednicu stranačkih organa.
"On je isto nudio i drugim partijama. Ministarstvo prosvjete je nuđeno i nama i Ujedinjenoj, Ministarstvo sporta i nama i SNP-u, Ministarstvo poljoprivrede je prema posljednjim informacijama trebalo da pripadne Bošnjačkoj stranci... Zbog toga smo tražili pisanu ponudu, kako ne bi ovaj pregovarački proces podsjećao na Tuški put i Goveđu pijacu", naglasio je.
Knežević je rekao da su danas, "u ovoj prepisci" sa Pokretom Evropa sad, prvi put javno dobili pisanu ponudu.
"S obzirom na to da je ostalo 75 dana, ja sam konsultovao stranačke organe i dobio sam mandat da vodim pregovore. Nama je ponuda prihvatljiva... Ako mu je zaista stalo da ima stabilnu većinu od 56 poslanika, Spajić nema nikakav izgovor, jer smo prihvatili svih 10 principa", naveo je on.
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je konsultacije o mandataru sa predstavnicima Pokreta Evropa sad - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
REGION
Za budućnost Crne Gore: Spajić sve vreme vodio lažne pregovore, Milatović da se izjasni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala