- Sputnik Srbija, 1920
Samit BRIKS
Samit BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika), kojim predsedava Južnoafrička Republika, održava se od 22. do 24. avgusta u Johanesburgu. Očekuje se da lideri zemalja „petorke“ na samitu razmatraju proširenje organizacije.

Brend BRIKS će biti sačuvan i nakon proširenja

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaBRIKS
BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
BRIKS neće morati da menja naziv posle proširenja i zemlje koje ga čine nikada nisu razmatrale to pitanje, izjavio je specijalni izaslanik za Aziju i BRIKS u Ministarstvu spoljnih poslova Južnoafričke republike Anil Suklal.

„Mislim da neće morati da menja naziv jer se BRIKS formirao kao globalni brend. Ovo ime je prihvaćeno u celom svetu i ni u jednoj fazi naših razgovora na nivou specijalnih izaslanika, ministara inostranih poslova ili lidera se nije pojavilo pitanje promene imena“, rekao je diplomata.

Suklal je naveo da brend BRIKS znači mnogo više nego pet zemalja koje se u njemu nalaze, jer organizacija uključuje sve što je povezano sa porodicom BRIKS.
Ministar spoljnih poslova Južnoafričke Republike Naledi Pandor saopštila je da su zemlje BRIKS postigle saglasnost po pitanju proširenja organizacije.
Samit BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) održava se od 22. do 24. avgusta u Johanesburgu. Samitom predsedava Južnoafrička Republika. Prema rečima ministra spoljnih poslova te zemlje Naledija Pandora, lideri zemalja „petorke” će na samitu razgovarati o pitanju proširenja organizacije.
Ranije je objavljeno da je više od 20 zemalja podnelo formalne prijave za pridruživanje asocijaciji, među njima su: Argentina, Iran, Alžir, Tunis, Turska, Saudijska Arabija i Egipat.
Logo organizacije BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Samit BRIKS
Brazilski mediji otkrili imena pet novih članica BRIKS-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala