- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Enigma nema prvu zvezdu, ali ne želi brzo kući

© AP Photo / Mark J. TerrillKristaps Porzingis, košarkaš Dalas Maveriksa
Kristaps Porzingis, košarkaš Dalas Maveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Letonije izborila je prvi put u svojoj istoriji plasman na Mundobasket. Prva zvezda tima trebalo je da bude je NBA as Kristaps Porzingis, koji je novi član Boston Seltiksa, ali je zbog povrede morao da se povuče.
Na širem spisku koji je objavio selektor Luka Banki našli su se i dvojica bivših košarkaša Partizana Davis Bertans i Rodions Kuruc.
Letonci koji su samim plasmanom na završni turnir u Japanu, Indoneziji i Filipinima ostvarili najbolji rezultat, nadmetaće se u Grupi H sa Kanadom, Francuskom i Libanom.
Jasno je da će pitanje o plasmanu u narednu rundu voditi sa „trikolorima“ i selekcijom „javorovog lista“, dok je Liban totalni autsajder.
Letonci su bili nadomak ozbiljnog pojačanja za Svetsko prvenstvo, jer su imali u planu da naturalizuju Amerikanca Majka Džejmsa iz Monaka. Činilo se da je stvar pred realizacijom, ali se u poslednji mah sve izjalovilo. To je otkrio Donatas Urbonas u svom podkastu.
„Postojale su velike šanse da Džejms zaigra za Letoniju. Ne sećam se da li je to bilo prošle ili ove godine, ali su letonci ozbiljno razmišljali da ga naturalizuju za Mundobasket. Ipak, prema onome što sam čuo, moguće je da je neko iz Saveza, ili neko od starijih igrača, bio protiv toga. Može se reći da su na kraju zbog toga odbacili tu mogućnost, ali je sigurno postajala priča oko toga i bilo je razgovora između Majka Džejmsa i Letonije“, rekao je Urbonas.
SPISAK LETONIJE ZA MUNDOBASKET:
Rodions Kuruc, Mareks Mejeris, Davis Bertans, Dairis Bertans, Janis Tima, Rolands Šmits, Arturs Strautins, Klavs Čavagars, Aigars Škele, Andrejs Gražulis, Anžejs Pesečniks, Toms Leimanis, Arturs Kuruc, Arturs Žagars, Kristers Žoriks.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala