- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Jaki kao crna zemlja – i za izbegavanje

© AFP 2023 / YASUYOSHI CHIBAKošarkaši Kanade
Košarkaši Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Kanade igraće u veoma jakom sastavu na predstojećem Mundobasketu. Možda Amerikanci ne dolaze u najjačem sastavu, ali su tu Kanađani koje bi valjalo zaobići u širokom luku.
Kanada je na Svetsko prvenstvo došla kroz kvalifikacije. U prvoj fazi kvalifikacija ostvarili su učinak od šest trijumfa na isto toliko odigranih utakmica. Završna faza preko koje su obezbedili plasman bila je izuzetno uspešna po njih.
Na 12 ukupno odigranih utakmica upisali su samo jedan poraz. I to protiv Argentine koju su tada do trijumfa vodili Nicolas Brusino i Fakundo Kampaco.

Naravno, pre svega treba reći da Kanađane ipak neće predvoditi Džamal Marej, šampion NBA lige sa Denver Nagetsima i saigrač Nikole Jokića.

U njegovom odustvu treba istaći i Šeja Gildžesa Aleksandera koji je imao odličnu sezonu, tu je i Ar Džej Beret iz Njujork Niksa, a interesantna su imena i Lua Dorta, Kelija Olinika, kao i Kevina Pengosa koga znamo iz Evrolige.
Videćemo kako će se protivnici boriti protiv ekipe koja je prepuna dobrih igrača, posebno na spoljnim pozicijama.
Kanada je u Grupi H sa Francuskom, Letonijom i Libanom. Može se reći da će ovo biti jedna od najjačih grupa na predstojećoj smotri.
SPISAK KANADE ZA MUNDOBASKET
Bekovi:
Krila:
Krilni centri i centri:
Šej Gildžes-Aleksander, Ar Džej Beret, Kajl Aleksander, Nikel Aleksander-Voker, Tre Bel-Hejns, Ošea Briset, Dilon Bruks, Lugenc Dort, Zek Edej, Melvin Edžim, Kori Džozef, Keli Olinik, Kevin Pangos, Dvajt Pauel, Kasijus Robertson, Fil Skrab i Tomas Skrab.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala