- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Diplomate novog multipolarnog sveta“: Protivimo se rehabilitaciji fašizma i nacizma

© Sputnik / Vladimir AstapkovichPogled na Kazanjski kremlj iz vazduha
Pogled na Kazanjski kremlj iz vazduha - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
U ruskom gradu Kazanj održan je VI globalni forum mladih diplomata pod nazivom „Diplomate novog multipolarnog sveta“.
Na forumu je učestvovalo 140 diplomata iz više od 40 zemalja. Glavna tema je bila suprotstavljanje „mekoj moći“ globalnog zapada, a glavni zadatak je izgradnja temelja budućih odnosa Rusije i novih partnera.
Mlade diplomate iz Zajednice nezavisnih država, Azije, Afrike i Latinske Amerike su razmatrali razvoj humanitarnih veza i „meke moći“ u spoljnoj politici.
Poslednjih dana Foruma je potpisan dokument u kome se navodi važnost zajedničkih napora u formiranju policentričnog sveta na osnovu međunarodnog prava, razvoja koncepcije „horizontalne diplomatije“ (mrežne interakcije mladih diplomata) na nacionalnom, regionalnom i multilateralnom nivou kao efikasnog instrumenta za saradnju mladih diplomata. Učesnici su se usprotivili rehabilitaciji fašizma i nacizma.
U okviru Foruma je održana svečana ceremonija na kojoj su primljeni novi članovi Međunarodne asocijacije mladih diplomata. U rad asocijacije se uključilo još 20 diplomata iz Abhazije, Angole, Bolivije, Burkine Faso, Venecuele, Mjanmara, Sijera Leonea, Tadžikistana, Južne Osetije, Južnog Sudana i Centralnoafričke Republike.
Forum „Diplomate novog multipolarnog sveta“ je trajao od 17-21. avgusta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala