Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se oglasio posle sastanka sa Zelenskim: Dobar i otvoren razgovor

© Foto : Snimak sa ekrana/Instragram/budućnostsrbijevPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim imao dobar i otvoren razgovor o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet.
„Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na KiM, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je da je njegov današnji sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Atini bio „otvoren, iskren i plodonosan“, kao i da je na sastanku dvojice predsednika konstatovano da je međusobna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu važan deo partnerstva Ukrajine i Srbije, objavljeno je na sajtu Zelenskog.
„Otvoren, iskren i plodonosan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica. O zajedničkoj budućnosti naših naroda u zajedničkom evropskom domu. Da razvijamo naše odnose, to je u našem zajedničkom interesu", napisao je Zelenski na Tviteru.
Podsetimo, Vučić je u ponedeljak uoči neformalne večere za lidere Zapadnog Balkana i evropskim zvaničnicima, koju je organizovao grčki premijer Kirjakos Micotakis, rekao da je bilateralne razgovore tražio ukrajinski predsendik i da će sa Zelenskim u četiri oka razgovarati "o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja".
Na neformalnoj večeri lidera Zapadnog Balkana i evropskih zvaničnika usaglašena je Deklaracija kojom se daje podrška Ukrajini i njenom predsedniku Volodimiru Zelenskom, ali se i ističe da je važno da se zaokruži vizija Evropske unije, u čijem bi sastavu bili Zapadni Balkan, Ukrajina i Moldavija.
Kako je Sputnjik saznao, na protivljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u završnoj Deklaraciji nije usvojena odredba o pozivu na uvođenje sankcija Rusiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala