- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Moćni Španci brane titule prvaka sveta – bez pomoći Amerikanca

© Foto : fiba.basketballSelektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo
Selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Kada su Španci u pitanju dovoljno je samo reći da se radi o aktuelnim prvacima Sveta i Evrope. Crvena furija brani titulu iz 2019. godine, a u ekipi neće biti osvajača zlata sa Evrobasketa Lorenca Brauna.
Lorenco Braun koji je saopštio da neće igrati za Crvenu furiju zbog toga što je imao tešku sezonu i povredu, tako da želi da se potpuno oporavi kako bi mogao da se odazove iduće godine na Olimpijskim igrama u Parizu.
Neće biti Brauna, ali je spisak zaista veoma snažan i ponovo se od Španaca može komotno očekivati da idu veoma daleko na ovom šampionatu.
Tu su MVP prošlog Mundobasketa, Riki Rubio, kao i Serhio Ljulj, koji su zbog povrede propustili prethodno Evropsko prvenstvo.
Španija će igrati u grupi G sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.
Španija može da se pohvali da je u 21. veku verovatno i najveća košarkaška sila u Evropi, uz Srbiju i Francusku, a Furija je osvojila dva svetska zlata - 2006. i 2019. godine. To su joj ujedno i jedine medalje.
Ovoga puta nećemo gledati braću Gasol. Ako ništa to već može da podigne samopouzdanje protivnicima ekipe koju sa klupe vodi Italijan Serđo Skariolo.
SPISAK ŠPANIJE ZA MUNDOBASKET:
Bekovi: Alberto Dijas, Haime Fernandes, Riki Rubio, Aleks Abrines, Dario Brizuela, Serhio Ljulj
Krila: Alberto Abalde, Rudi Fernandes, Huančo Ernangomes, Đoel Para
Krilni centri i centri: Santi Aldama, Viktor Klaver, Usman Garuba, Vili Ernangomez, Haime Pradilja, Sebas Saiz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala