- Sputnik Srbija, 1920
Samit BRIKS
Samit BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika), kojim predsedava Južnoafrička Republika, održava se od 22. do 24. avgusta u Johanesburgu. Očekuje se da lideri zemalja „petorke“ na samitu razmatraju proširenje organizacije.

Reporter Sputnjika sa samita BRIKS: Čekamo rešenje najvažnijeg pitanja

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaUčavstnik biznes-foruma prohodit mimo logotipa sammita BRIKS v ЮAR
Učavstnik biznes-foruma prohodit mimo logotipa sammita BRIKS v ЮAR - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Zvanično je otvoren 15. samit BRIKS-a koji se održava u Johanesburgu. Velika delegacija agencije Sputnjik nalazi se na forumu. Svi očekuju obraćanje lidera pet država-članica organizacije - Rusije, Kine, Južnoafričke Republike, Brazila i Indije.
"Mi smo prisustvovali biznis forumu na kojem se razgovaralo o više pitanja, između ostalog, o sadašnjosti i budućnosti BRIKS-a, o mogućim rešenjima, alternativama. Naravno, sada svi, i novinari i učesnici koji se nalaze ovde u Johanesburgu sa velikim nestrpljenjem očekuju rešenje, verovatno, najvažnijeg pitanja ovog samita: pitanja potencijalnog proširenja BRIKS", istakla je dopisnica Sputnjika Darja Jurjeva.
Više od 20 država podnelo je zvanične zahteve za stupanje u ovu organizaciju i sada, naravno, svi čekaju od država koje su već članice BRIKS neke konkretne odluke o tome koji će biti kriterijumi za nove članove organizacije, koje države, pre svega, mogu da pretenduju na ulazak u BRIKS.
"Naravno, i mi, agencija Sputnjik, smo prisutni ovde na ovom samitu. Od nas su ovde prisutni predstavnici nekoliko redakcija i trudićemo se da prenesemo našim čitaocima najsvežije, aktuelne i interesantne vesti sa ovog samita", zaključila je Jurjeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala