- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Rusija treba da spasi svet od ludila Zapada

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Rusija ima važnu i neophodnu ulogu - da spase svet od ludila koje propagira Zapad, u tome će je podržati prijateljske i neutralne zemlje, kao i narodi zapadnih zemalja, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„Čovečanstvo, koje je dostiglo visok nivo ekonomskog i tehnološkog razvoja, suočava se sa izazovom gubitka moralnih smernica i stabilnih moralnih principa“, rekao je Patrušev, govoreći u Magadanu na skupu o bezbednosti Dalekoistočnog federalnog okruga.
Prema njegovim rečima, „Rusija ima važnu i neophodnu ulogu – da spase svet od ludila koje promoviše Zapad“.
„Nas će svakako podržati prijateljske i neutralne zemlje, kao i narodi zapadnih zemalja, ali ne i njihovi političari, koji imaju potpuno suprotne zadatke“, dodao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.
Patrušev smatra da Ruska Federacija „čvrsto i dosledno brani svoj kulturni suverenitet, istoriju i ruske moralne ideale koji ujedinjuju multinacionalnu zemlju“.
„Jačanje tradicionalnih ruskih duhovnih i moralnih vrednosti, očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa naroda Rusije u skladu sa strategijom nacionalne bezbednosti Ruske Federacije jedan je od ključnih strateških nacionalnih prioriteta, čiju implementaciju treba da obezbede organi javne vlasti u saradnji sa institucijama civilnog društva“, rekao je sekretar Saveta bezbednosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala