- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Željkov crno-beli mozaik – centar je opcija, stara želja ponovo aktuelna, a nova potvrdila kontakt

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Željko Obradović nastavlja da kompletira ekipu košarkaša Partizana za narednu sezonu i čini se da nedavni potpis srpskog sina Frenka Kaminskog neće biti i poslednji.
Pre nekoliko nedelja u medijima su se pojavile spekulacije da je sportski sektor Partizana, na čelu sa trenerom Željkom Obradovićem i Zoranom Savićem, voljan da u tim dovede iskusnog slovenačkog plejmejkera Gorana Dragića.
Dragić je igrač sa ogromnim NBA iskustvom, ima 37 godina, ali za njega to ništa ne znači jer je veliki deo bogate karijere proveo u ekipi Majamija, koja vodi veliku brigu o očuvanju fizičke forme igrača i praktično im time produžava karijeru.
Slovenac srpskog porekla je ranije govorio o tome da mu je u Majamiju lepo, da mu tu živi porodica i da bi voleo da ostane u tom klubu, ali nije izvesno da će se to desiti jer prvi čovek kluba, slavni trener Pet Rajli i dugogodišnji šef stručnog štaba Erik Spolstra nameravaju da skroje tim sposoban da ponovo napadne NBA titulu, posle prošlosezonskog poraza u finalu od Denvera predvođenog Nikolom Jokićem.
Dragić, čini se, ne odgovara toj ideji, Majami želi da u svoj tim dovede plejmejkera visoke klase, sasvim sigurno daleko mlađeg, pošto već ima jednog veterana na toj poziciji, Kajla Laurija.
Činjenica da je Džejms Harden najavio da želi da ode iz Filadelfije po svaku cenu ponovo je uzdrmala tržište NBA lige, timovi rade i pregovaraju pa nije isključeno da u ceo posao bude uključen i Majami, kao deo nekakvog velikog trejda u kom bi učestvovalo tri ili više timova.
Rasplet oko toga se očekuje u narednim nedeljama, Partizan, prema saznanjima Sputnjik sporta, i dalje prati razvoj oko Dragića, koji bi, u slučaju dolaska među crno-bele, bez sumnje bio najveće pojačanje ovoga leta.
Da Obradović i Savić vredno rade potvrdio je još jedan NBA igrač, Terens Ros, koji je pominjan prethodnih dana kao potencijalna transfer meta – nije jasno rekao da je dobio ponudu Partizana, ali imajući u vidu glasine, čini se da je upravo to u pitanju.
Da dobio sam ponudu, Ko zna...“, naveo je Ros.

U međuvremenu, prema saznanjima Sputnjik sporta, Partizan traga i za centrom koji bi mogao da bude prava zamena za Matijasa Lesora, i čini se da bi izbor mogao da padne na Tonija Bredlija, takođe NBA igrača koji je trenutno bez ugovora.

Podsetimo, u Partizan su ovog leta stigli Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Pi Džej Dozir, nove ugovore su potpisali Zek Ledej, Džejms Naneli i Kevin Panter, a tim su napustili Dante Egzum, Jam Madar, Janis Papapetru i Matijas Lesor.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala