- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stojković nije hteo ulogu „statiste u cirkusu“ – pokvario je spektakl i očitao lekciju rivalima!

© AP Photo / Mark BakerVladimir Stojković
Vladimir Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Vladimir Stojković, jedan od najboljih srpskih fudbalskih golmana svih vremena, pokazao je briljantnu predstavu braneći za saudijsku Al Fejhu i to u utakmici protiv Al Hilala koji je taj meč želeo da iskoristi za promociju Nejmara, svoje basnosnovno skupe akvizicije.
Uoči utakmice održana je gotovo parada na kojoj je Nejmar predstavljen kao novi fudbaler kluba i pretposlednje skupo pojačanje jer je u međuvremenu ugovor sa tim saudijskim klubom potpisao i srpski napadač Aleksandar Mitrović, a tu je već Sergej Milinković-Savić.
Na drugoj strani, kao rival Al Hilalu, našla se Al Fejha, klub koji sa klupe predvodi Vuk Rašović, golman je Vladimir Stojković, a rezervni napadač Milan Pavkov.
Euforična atmosfera na stadionu Al Hilala je domaćina povela do ranog gola, većć u 11. minutu je Stojković kapitulirao, ali je jasno da apsolutno ništa nije mogao da uradi pored svoje statične odbrane.
Ipak, pogodak je poništen zbog ofsajda i potom je Al Fejha stigla do vođstva u 15. minutu preko Sakale, dok je Al Hamdan ipak savladao Stojkovića pet minuta kasnije za izjednačenje – ispostaviće se i konačan rezultat jer je srpski golman potom zaračarao mrežu.
Imao je Stojković do kraja utakmice sedam odbrana, svih sedam udaraca u okvir svog gola je zaustavio i s razlogom poneo epitet najboljeg igrača utakmice, pored svoh preskupih svetskih zvezda i na oči Nejmara koji se žestoko nervirao na tribinama.
A ka tribinama je upravo Stojković gestikulirao na kraju utakmice, slaveći jedan osvojen bod u utakmici u kojoj se očekivalo da njegova ekipa bude „pregažena“ od daleko snažnijeg protivnika.
To su mu zamerili domaći igrači, verbalno se sukobio Stojković sa njima, ali se sve završilo bez većih posledica po 40-godišnjeg čuvara mreže koji je tokom utakmice zaradio i žuti karton.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala