Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Susret sa poznatim novinarom iz SAD: Šta je Vučić rekao Takeru Karlsonu o sukobu u Ukrajini /video/

© Foto : Twitter/Tucker Carlson/PrintscreenAleksandar Vučić i Taker Karlson u Mađarskoj
Aleksandar Vučić i Taker Karlson u Mađarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Budimpešti sa poznatim američkim novinarom i političkim komentatorom Takerom Karlsonom, a Karlson je na Tviteru objavio i kratak video-prilog o tome. Američki novinar naveo je da je sa Vučićem, između ostalog, razgovarao i o sukobu u Ukrajini.
Taker Karlson, koji je donedavno bio jedan od najpoznatijih voditelja „Foks njuza“, a posle sukoba sa čelnicima te medijske kuće objavljuje emisije na društvenim mrežama, u svom prilogu navodi da se „susreo sa predsednikom Srbije, o kome se govori kao o pametnom i svesnom i nekome ko zagovara perspektivu koja ne može često da se pronađe u SAD“.
„Jedna od njegovih tvrdnji jeste da je rat u Ukrajini, rat protiv Rusije koji vodi NATO, srušio ekonomiju Evrope. Da uništenje gasovoda Severni tok koje je sprovela Bajdenova administracija, bilo direktno bilo putem posrednika, ubija nemačku ekonomiju, najveću ekonomiju Evrope i da se posledice toga, gde jedna NATO zemlja zapravo napada drugu, osećaju širom Evrope“, ispričao je Karlsom.
Kako je dodao „ovaj sukob šteti svima u Evropi“.
„Možda to nije slučaj, na duge staze, sa Rusijom, a on ojačava sve druge van Evrope, kao što su zalivske zemlje, Kina, Turska... Kao odgovor na ovaj rat, svet se resetuje i on je malo komplikovaniji od 'Hitler protiv Čerčila', 'dobri protiv loših'. 'Demokratija!' Radi se o velikoj preraspodeli moći koja iz SAD i sa Zapada ide ka Istoku i to se dešava sada, ali malo ljudi u našoj zemlji je svesno toga“, rekao je Karlson posle sastanka sa Vučićem.
Pored toga, na snimku se vidi i kako je Vučić ugostio Karlsona i kako se američki novinar upoznao sa članovima srpske delegacije u Budimpešti, u kojoj su, između ostalih, i ministar finansija Siniša Mali i ministar sporta Zoran Gajić.
Prethodno je Vučić na Instagramu* objavio zajedničku fotografiju sa Karlsonom i napisao:
„Razgovor sa jednim od najvećih novinara današnjice Takerom Karlsonom, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti. Svakako veliki izazov za mene, ali i izuzetna prilika za razmenu mišljenja o brojnim temama koje opterećuju geopolitičku agendu današnjice“, napisao je Vučić.
Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Sastanak Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana u Budimpešti - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
SRBIJA
Vučić se sastao sa Erdoganom u Budimpešti: Računamo na konstruktivan angažman Turske u regionu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala