- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski sin se vratio posle 14 godina – poljubio tri prsta i izvodio čarolije! /video/

© Sputnik / Vitaliй BelousovMarko Arnautović
Marko Arnautović - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Marko Arnautović, legendarni austrijski fudbaler srpskog porekla, posle 13 godina zaigrao je za Inter i pokazao zašto je nekada smatran jednim od najtalentovanijih igrača na svetu.
Arnautović se ovog leta, posle 14 godina, vratio u Inter i u 67. minutu je ušao na teren u duelu prvog kola nove sezone Serije A protiv Monce.
Prethodno se, sa vidljivim emocijama na licu, tokom zagrevanja, prekrstio i poljubio tri prsta.
Za svega devet minuta Arnautović je pokazao zašto je Inter želeo da ga, već u poznim igračkim godinama, vrati u tim.
Briljantnim driblingom u punom trku i još boljom klizećom reakcijom ka lopti, Arnautović je uputio hirurški preciznu asistenciju Lautaru Martinesu, za drugi gol Intera.
Da ne ostane na tome, Marko se potrudio odigravši hladnokrvan i lagan pas petom ka otvorenom saigraču, koji je dvojicu fudbalera Monce izbacio iz ravnoteže i ostavio iza lopte.
Društvene mreže su preplavili oduševljeni komentari ljubitelja fudbala na partiju Arnautovića, a reči hvale je izneo i trener Intera Simone Inzagi.
„Motivisan i energičan momak. Mnogo smo pričali pre njegovog povratka u klub, odlično je uticao na sve u klubu. Nisam sumnjao u to, a sada će postajati sve važniji šraf u našoj igri“, istakao je Inzagi.
Arnautović ima 34 godine, profesionalnu karijeru je, posle čak pet promenjenih klubova u omladinskom stažu, započeo u holandskom Tventeu, odakle je 2009. stigao u Inter kao pozajmljeni igrač i nastupio je na samo tri utakmice.
Ali, i dalje se pamte njegove reakcije u sezoni koju je Inter krunisao triplom krunom, titulama u Seriji A, Kupu Italije i Ligi šampiona.
Put ga je dalje vodio u nemački Verder, pet godina je proveo u engleskom Stouku, dve u Vest Hemu, a pre nego što se vratio u Italiju nastupao je za kineski Šangaj.
Na „Čizmu“ ga je vratio Siniša Mihajlović, tada trener Bolonje, kome je Arnautović, kako je sam govorio, večno zahvalan za priliku da ponovo zaigra na vrhunskom nivou, a posle dve sezone ponovo se obreo u Interu – i ponovo kao pozajmljeni igrač.
Nije tajna da je Arnautović, kao srpski sin, želeo da igra za Srbiju, ali kako nikada nije dobio pravi poziv iz FSS, odlučio se da nastupi za zemlju svog rođenja, Austriju, čiji je jedan od najboljih fudbalera svih vremena sa 108 mečeva i 34 golova za nacionalni tim.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala