- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Niko kao Mesi – rekord za istoriju

© AFP 2023 / ANGELA WEISSLeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, približio se još korak takvom priznanju pošto je postao najtrofejniji igrač u istoriji fudbala.
Od 2004. do 2023. godine Mesi je osvojio 44 trofeja, a rekordni posle svega nešto više od mesec dana od dolaska u Inter iz Majamija.
Mesi je tim sa Floride, čiji je vlasnik Dejvid Bekam, doveo do trofeja u Kupu liga u kom učestvuju timovi iz Amerike i Meksika.
Inter je u finalu bio bolji od Nešvila u Nešvilu i to posle izvođenja jedanaesteraca. Bilo je 1:1, a posle penala je bilo 10:9 za Mesijev tim, a Leo je bio strelac i u toku igre kao i u prvoj penal seriji.
Mesi je u karijeri najviše trofeja uzeo sa Barselonom, deset puta je bio šampion Španije, četiri puta šampion Evrope, tri puta šampion sveta, a tu je i sedam Kupova Španije, osam Superkupova Španije i tri Superkupa Evrope.
Sa PSŽ je uzeo dve titule šampiona Francuske, tu je jedan osvojen Superkup, dok je sa Argentinom uzimao olimpijsko zlato, svetsku titulu za mlade igrače, Kup šampiona, Kopa Amerika i Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala