- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Godina od smrti Darje Dugine: Međunarodna zajednica i dalje licemerno ćuti

© FotoDarja Dugina
Darja Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Rusija do sada nije čula reakciju međunarodnih organizacija na ubistvo novinarke Darje Dugine i na druge zločine nad predstavnicima medija, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove u vezi sa godišnjicom ubistva Dugine od strane ukrajinskih specijalnih službi.
„Godinu dana nakon tragične smrti Dugine, još uvek nismo čuli ni reč od relevantnih međunarodnih organizacija i institucija za ljudska prava o ovom i mnogim drugim namernim zločinima nad predstavnicima medija čije se gledište ne poklapa mišljenjem kolektivnog Zapada ( bezubi komentar generalne direktorke Uneska Odri Azule u kome žali zbog smrti Rostislava Žuravljova se ne računa)“, rekla je diplomata.
"Licemerje, deljenje na dobre i loše, svoje i tuđe - to je ono što preovlađuje u aktivnostima ovih struktura. Još jednom skrećemo pažnju međunarodnim organizacijama za ljudska prava i sudovima na to kako se grubo krše prava novinara i koriste terorističke metode protiv njih“, dodala je Zaharova.
Darja Dugina poginula je 20. avgusta 2022. godine kada je eksplodirao automobil kojim je upravljala. Ona je preminula na licu mesta. Automobil je eksplodirao kada je detonirana eksplozivna naprava postavljena na njemu.
Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala