- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zagrepčani zbog šokantnog gola Hrvata ostaju bez miliona – a Zvezda profitira!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Neverovatna završnica revanš utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona između atinskog AEK i zagrebačkog Dinama uskratila je kasu hrvatskog kluba za najmanje pet miliona evra, dok će u budžet Crvene zvezde, zbog ispadanja „komšija“ stići 1,1 milion.
Pomalo bizarno, gotovo kao i činjenica da je Dinamo iz trke za Ligu šampiona izbacio Hrvat Domagoj Vida, ali su razlozi više nego jasni.
Najpre, Dinamo je prolazom protiv AEK u dalje kvalifikacije mogao sebi da obezbedi 11,6 miliona evra.
U najgorem slučaju, ako ispadne od Sparte u trci za Ligu Evrope, zaradiće 4,4 miliona evra, a ako prođe inkasiraće 6,6 miliona evra.
Uz sve, Dinamo je propustio šansu da se trka za plasman u grupnu fazu Lige šampiona što bi mu donelo još 15 miliona evra.
A kako je Zvezda tu profitirala?
Ispadanjem Dinama Zvezda je od UEFA zaradila još 1,1 milion evra zbog takozvanog „desetogodišnjeg koeficijenta“ koji obračunava krovna evropska fudbalska organizacija.
Zvezda, direktan učesnik Lige šampiona ove godine, mogla bi da ostvari još veći profit na račun drugih ukoliko iz trke za elitno takmičenje ispadnu Braga, Kopenhagen, Galatasaraj i PSV Ajndhoven – svaka eliminacija tih ekipa dodaće beogradskom klubu još po 1,1 milion evra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala