- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sputnjik predložio stvaranje medijske platforme zemalja BRIKS-a

© Sputnik / Alexei Danichev Sputnjik redakcija
 Sputnjik redakcija - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2023
Pratite nas
Sputnjik predlaže da se razvije zajednička platforma informativnih agencija BRIKS-a, izjavio je zamenik glavnog urednika medijske grupe „Rosija sevodnja“ Dmitrij Gornostajev na medijskom forumu u Južnoafričkoj Republici.
„Na poslednjem medijskom forumu u Sao Paulu 2019. godine agencija Sputnjik je predložila da se stvori integrisana onlajn platforma za razmenu informacionih lenti vodećih agencija zemalja BRIKS-a“, rekao je Gornostajev.
Prema njegovim rečima, prva etapa je već realizovana u saradnji s vodećom južnoafričkom agencijom ANA, kao i s kineskom agencijom Sinhua.
„Otvoreni smo za istu takvu razmenu na bilateralnoj osnovi s informativnim agencijama drugih zemalja. I spremni smo dalje da razvijamo ideju o integrisanoj informacionoj platformiza informativne agencije zemalja BRIKS-a. Moramo da komuniciramo, da razgovaramo i da se slušamo direktno, bez Si-En-Ena i Bi-Bi-Sija“, naveo je Gornostajev.
On je dodao da je veoma važno da zemlje BRIKS-a jedne od drugih dobijaju proverene i tačne informacije, koje nisu „iskrivljene narativima i fejkovima Zapada“.
„Rusija ne treba da saznaje za događaje iz Afrike iz reportaža zapadnih medija, a afričke zemlje treba da saznaju šta radi i misli Rusija iz saopštenja ruskih novinara. Tačno takva treba da bude i saradnja medija svih zemalja BRIKS-a“, zaključio je Gornostajev.
Američki dolar - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Zemlje BRIKS-a uzdrmaće hegemoniju dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala