- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Egzotični Faraoni veruju u iskustvo

© AFP 2023 / JAVIER SORIANOEgipat
Egipat - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2023
Pratite nas
Zanimljiva reprezentacija za praćenje na predstojećem Mundobasketu biće Egipat, afrički sastav vođen Kanađaninom. U pitanju je petostruki šampion Afrike.
Trojica igrača (Elgendi, Jusef Abušuša i Jusef Šenata) odigrali su sve utakmice kvalifikacija, dok se sjajni bek Ehab Amin Saleh pojavio u 11.
Upravo on je vodio tim koji trenira Kanađanin Roj Rana. Ehab Saleh je svakako najbolji pojedinac ove reprezentacije. Organizator igre tokom kvalifikacija predvodio je sastav poenterski uz 14,5 poena i četiri skoka u proseku. U poslednje dve sezone je bio MVP Lige Egipta i to sve govori.
Pored njega treba istaći i dvojicu visokih igrača - Asema Mareja i Anasa Mahmuda.
Iako je Rana poznat po tome što je vodio Kanađane do 19 godina do titule svetskog prvaka, a to znači i po radu sa mladim talentima, tim Egipta je prilično iskusan i pun iskusnih igrača. Od mlađih se ističe plejmejker Karim Elgizavi.
Egipat je u tim uvrstio i Amerikanca Patrika Gardnera koji ima korene u Egiptu sa majčine strane.
Egipćani su se plasirali na Mundobasket tako što su prošli afričke kvalifikacije, a pobedom nad Tunisom u Aleksandriji obezbedili su mesto na Svetskom prvenstvu, tako da u poslednje dve utakmice nisu imali velikog posla.
Egipat će na Mundobasketu igrati u grupi D protiv Litvanije, Meksika i Crne Gore.
SPISAK EGIPTA ZA MUNDOBASKET
Amr Elgendi, Amr Zahran, Karim Hatem Elgizavy, Adam Mousa, Jusuf Šehata, Ehab Amin, Valid Abdelgavad, Omar Azab, Anas Mahmoud, Kaled Abdelnaser, Jusef Abušuša, Ahmad Kalaf, Ahmed Jaser Abdelvahab, Omar El Šeik, Patrik Gardner, Ali Ahmed, Asem Marej, Omar Orabi, Omar Hešam, Mustafa Kejo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala