- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Crnogorci se uzdaju u pomoć iz Amerike

© Foto : FIBAKendrik Peri
Kendrik Peri - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2023
Pratite nas
Crna Gora i selektor Boško Radović sa optimizmom dočekuju Svetsko prvenstvo. U ekipu se vratio Nikola Vučević, što samo pokazuje da Crveni neće otići tek tako na svetsku smotru.
Centar Čikago Bulsa prošlog leta je preskočio Evrobasket, ali sada je opet tu i želi nove pobede u crvenom dresu.
Defintivno najveće uzdanice Crne Gore su igrači na visokim pozicijama, gde se pored Vučevića nalazi i Marko Simonović, kao i dugogodišnji košarkaš Valensije, a ubuduće Zenita, Bojan Dubljević.
Simonović je ovog leta potpisao za Crvenu zvezdu, tako da će i navijači crveno-belih biti zainteresovani za utakmice Crne Gore više nego ranije.
Pored njih na mestu plejmejkera glavni će biti Kendrik Peri, Amerikanac koji je naturalizovan, a vredam pomena je i Dino Radončić, nekada igrač Real Madrida, a danas Saragose.
Crna Gora se nije kvalifikovala na Svetska prvenstva 2010. i 2014, dok je u Kini 2019. bila 25. Ključne utakmice za plasman na FIBA Svetsko prvenstvo, Crna Gora je igrala protiv Bosne i Hercegovine. Najvažniji trijumf je ostvaren upravo protiv pomenutog rivala sa 88:69 u Podgorici.
Sada se očekuje bolji plasman, a nije nemoguće da budu jedno od iznenađenja turnira.
Crna Gora će na Mundobasketu igrati u grupi D protiv Litvanije, Meksika i Egipta. Na papiru to nisu protivnici kojih Crna Gora treba da se plaši previše, naravno imajući na umu da je Litvanija desetkovana za ovaj turnir.
SPISAK CRNE GORE ZA MUNDOBASKET
Nikola Ivanović, Kendrik Peri, Igor Drobnjak, Balša Živanović, Mašan Vrbica , Luka Bogavac, Petar Popović , Vladimir Mihailović, Fedor Žugić, Džona Radeba, Dino Radončić, Andrija Slavković, Zoran Vučeljić, Đorđije Jovanović, Emir Hadžibegović, Radosav Spasojević, Andrija Grbović, Aleksa Ilić, Bojan Dubljević, Nikola Vučević, Nemanja Radović, Marko Simonović, Zoran Nikolić i Vasilije Baćović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala