- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati u drami od 100 minuta „videli“ Domagoja Vidu i rekli zbogom Ligi šampiona

© AP Photo / Petros GiannakourisAEK
AEK - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2023
Pratite nas
Neverovatne scene dogodile su se na meču AEK-a i Dinama iz Zagreba. Drama je rešena u 100. minutu i to tako što je Domagoj Vida pogodio za 2:2 (0:1) i na taj način eliminisao Dinamo iz kvalifikacija za Ligu šampiona.
Kada je delovalo da će utakmica otići u produžetke, dogodio se penal, ali ga je Livaković odbranio. Ipak, Vida je bio priseban i dao je gol glavom koji će zaboleti mnoge njegove sunarodnike.
Prvi meč AEK je dobio sa 2:1, ali je bio pred eliminacijom.
Dinamo je vodio sa 2:0 posle golova Šutala u 45+2. i Ljubičića u 65. minutu. Ipak, u samoj nadoknadi vremena utakmice usledila je prava drama.

Prvo je Arauho postigao gol u 92. minutu koji je meč mogao da odvede u produžetke, potom je Garsija promašio penal u 100. minutu, ali je Vida učinio da mnogim njegovim sunarodnicima padne mrak na oči.

Nestvaran epilog cele priče između AEK-a i Dinama.
Bio je to meč visokog napona zbog poznatih dešavanja u Atini, a evo kako je protekao dan u glavnom gradu Grčke...
Bezbednosne mere u Atini bile su pojačane uoči revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između grčkog AEK-a i Dinama iz Zagreba.
Prvi meč grčkog i hrvatskog tima trebalo je da bude odigran 8. avgusta u Atini, ali je otkazan zbog sukoba navijača dva kluba u kojima je ubijen navijač grčkog tima Mihalis Kacuris, a osam osoba povređeno.
Policijske mere u Novoj Filadelfiji su jače nego na bilo kojoj drugoj utakmici koju je AEK odigrao na svom novom stadionu.
U cilju prevencije nasilja i zaštite građana i igrača, na stadionu i van njega je raspoređeno hiljade policajaca.
Grad preleću i helikopteri, a u upotrebi su i dronovi koji sa lica mesta pružaju neprekidnu sliku, dok kontrola nadgleda one koji idu na stadion, prenosi Prototema.
AEK je saopštio da će na stadionu biti i članovi porodice ubijenog navijača i zamolio sve navijače kluba da se ponašaju besprekorno.
Navedeno je da je strogo zabranjeno unošenje laserskih uređaja, dimnih bombi, baklji i zapaljivih materija i ukazano da će tim biti najstrože kažnjen u slučaju upotrebe takvih sredstava.
Vrata stadiona će biti otvorena tri sata pre početka meča i od tada će prostor oko stadiona biti zatvoren i u njemu će moći da budu prisutni samo oni koji imaju kartu za utakmicu, prenosi Katimerini.
Takođe će biti oštre kontrole na samim ulazima na stadion i neće moći da uđe niko ko nosi ranac ili torbu.
Zabranjeni su svi transparenti sa rasističkim, političkim i generalno nesportskim sadržajem.
Nakon prošlonedeljnih nereda i ubistva Mihalisa Kacurisa, grčka policija je privela više od 100 huligana, među kojima i više desetina hrvatskih državljana, a u međuvremenu je uhapšen grčki navijač (24).
On je identifikovan pomoću video snimaka, a reč je o poznatom navijaču Panatinaikosa, koji je u prošlosti učestvovao u navijačkim obračunima, prenosi Prototema.
Kako piše grčki portal pozivajući se na pouzdane izvore, privedeni mladić je odveo navijače zagrebačkog Dinama do mesta sukoba s navijačima AEK-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala