- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nisu svi isti – i dobro je da je tako: „Dovoljno sam zaradio“

© AP Photo / Aijaz RahiVojčeh Ščensni
Vojčeh Ščensni - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Dok se velike fudbalske zvezde utrkuju u tome ko će potpisati unosniji ugovor sa nekim od klubova iz Saudijske Arabije, jedan od njih to ne želi – golman Vojčeh Ščensni je izjavio da ga ne zanima ogroman novac koji šakom i kapom dele bogati vlasnici tamošnjih klubova.
Nogu je prvi povukao, još prošle godine, bivši saigrač Ščensnog iz Juventusa Kristijano Ronaldo, a u ovom prelaznom roku se samo nižu fudbaleri koji su odlučili da finansijske ciljeve stave iznad sportskih.
Ščensni, 33-godišnjak koji je proveo osam godina u Arsenalu, a sada već šest u Juventusu, nema takve namere.
„Ponude iz Saudijske Arabije? Dovoljno sam zaradio u životu. Više volim zabavne izazove, a odbrana Juventusovog gola je najbolji mogući izazov“, naveo je Ščensni.
Poljaka su mediji celog leta selili iz Juventusa, ali tri dana pred početak sezone jasno je da će on biti startni golman Stare dame i kaže da o odlasku nije ni razmišljao.
„Vrlo malo čitam o sebi i jedino znam da svi ti tekstovi teško da mogu da utiču na mene. Biću Juventusov igrač dokle god me žele… Želja da povratimo titulu je sve veća i veća. Frustrirani smo što u poslednje vreme nismo osvajali trofeje, jer ovaj klub je navikao da osvaja i kad podigneš jedan pehar odmah ti je potreban drugi“.
Iskusni golman nije razmišljao o odlasku iz Juventusa ni pošto je taj klub izbačen iz takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA.
„Nemam nameru da radim ništa povodom toga. Utorkom i sredom ću sada da gledam Ligu šampiona na televizoru. To je što je, sada će biti vremena za kvalitetnije treninge, za više odmora. Prvi put u karijeri. Nije kraj sveta”, jasan je Ščensni.
Nisu svi isti i dobro je da je tako, a to su ranije potvrdili i drugi velikani koji su odbili basnoslovne ponude iz Arabije, neki od njih su Luka Modrić, Romelu Lukaku, Alvaro Morata, a posebno Olivije Žiru, kome je ponuđena plata od 12 miliona evra za ugovor do 2025. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala