- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Da li je samo važno učestvovati?

© AFP 2023 / TED ALJIBEJordan, košarka, mundobasket 2023
Jordan, košarka, mundobasket 2023 - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Selekcija Jordana jedan je od najvećih autsajdera na predstojećem Mundobasketu u Aziji. Ovo im je treći nastup na smotri najvećih u istoriji, a najbolji rezultat postigli su 2010. godine kada su bili 23. U Kini 2019. bili su 28. selekcija na svetu.
Predvođeni selektorom Vesamom Al Susom, koji je punu deceniju nastupao kao igrač za ovu selekciju, Jordan je kroz kvalifikacije u Aziji imao uspone i padove.
Plasman na Svetsko prvenstvo omogućio im je trijumf Novog Zelanda nad Saudijskom Arabijom u finišu kvalifikacija, posle kojeg su savladali Indiju sa 98:63.
Kvalifikacije su okončali nervoznom pobedom nad Filipinima od 91:90 u meču u kome su prokockali 25 poena razlike. Izvukao ih je Dar Taker sa 22 poena i 12 skokova.
Trener Al Sus forsira petoricu standardnih igrača na poslednjih 10 mečeva. Fredi Ibrahim i Ahmad Alamaršeh odigrali su svih 12 u kvalifikacijama.
Ibrahim je lider ovog tima sa 26 godina, a prati ga 34-godišnji veteran Dar Taker. Ahmad Al Dvairi, Muhamed Husein i 39-godišnji Zaid Abas takođe će biti aduti ovog limitiranog, ali borbenog tima.
Od mlađih snaga, važnu ulogu trebalo bi da imaju Sami Bzai, Amin Abu Havas i Hašem Abas.
Jordan se nalazi u grupi C zajedno sa Grčkom, Novim Zelandom i SAD-om.
Spisak selekcije Jordana:
Fredi Ibrahim, Ahmad Alamaršeh, Dar Taker, Ahmad Al Dvairi, Muhamed Husein, Zaid Abas, Sami Bzai, Amin Abu Havas, Hašem Abas, Ahmet Duverioglu, Muhamed Šaher, Džordan Dasuki.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala