- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izložba „Najlepša zemlja“ otvorena u Ruskom domu /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzložba foto konkursa „Najlepša zemlja“, koju organizuje Centar ruskog geografskog društva u Srbiji, u Ruskom domu Beogradu.
Izložba foto konkursa „Najlepša zemlja“, koju organizuje Centar ruskog geografskog društva u Srbiji, u Ruskom domu Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Izložba foto konkursa „Najlepša zemlja“, koju organizuje Centar ruskog geografskog društva u Srbiji otvorena je u Ruskom domu Beogradu.
Rusko geografsko društvo ovaj foto-konkurs organizuje kao međunarodnu manifestaciju. U mnogim zemljama posetioci mogu da vide prirode lepote Rusije, zemlje koja se prostire na 17 miliona kilometara kvadratnih, kroz 11 vremenskih zona.
Svake godine konkurs ima različite nominacije, od podvodnog sveta Rusije, preko pejzaža Bajkala do polarnih noći u Murmanskoj oblasti.
Prvi put konkurs je održan 2015. godine, a radove u 14 kategorija ocenjuje žiri na čelu sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom koji je od 2009. godine predsednik Društva.
Članovi žirija su poznate svetske ličnosti iz oblasti umetnosti, među kojima je i naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Inače, 2010. godine, formiran je Starateljski Savet Ruskog geografskog društva, na čijem je čelu Predsednik Rusije Vladimir Putin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala