- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Grci u frci

© FIBAJanis Adetokumbo
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Jedan od glavnih kandidata za medalju je selekcija Grčke, a selektor Dimitris Itudis imao je dosta problema pred predstojeće Svetsko prvenstvo sa otkazima igrača. Možemo reći da neće doći u najboljem sastavu.
Itudis se susreo sa brojnim problemima, najveći je taj što u timu neće imati Janisa Adetokumba.
Uz njega, Nik Kalates odlučio je da se ne odozove pozivu reprezentacije, a isto se odnosi i na naturalizovanog Tajlera Dorsija. Zanimljivo je da obojica igraju kod Itudisa u Feneru. Umesto jednog Amerikanca, tu je drugi - Tomas Vokap.
Naravno, poznato je od ranije da Grčka neće računati ni na Kostasa Slukasa koji je ovog leta prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos, tako da je jasno da su Grci poljuljani.
Reprezentacija Grčke nalazi se u Grupi C u kojoj će snage odmeriti sa selekcijama Amerike, Jordana i Novog Zelanda.
Sastav Grčke:
Tomas Vokap, Mihalis Luncis, Dimitris Moraitis, Janulis Larencakis, Nikos Rogavopulos, Lefteris Bohorides, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru, Panajotis Kalaicakis, Dinos Mitoglu, Tanasis Adetokumbo, Jorgos Papajanis, Manolis Hacidakis i Jorgos Calburis.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala